anketa: Treba li uvesti testiranje?

Zastupnik ima zanimljiv prijedlog: U Zagrebu se sve više šmrče, a on bi testirao Gradsku upravu i skupštinu. Možda Bandić pokaže primjerom i pusti 'prvi mlaz'


Mia Peretić
10.06.2019.16:00
Zastupnik ima zanimljiv prijedlog: U Zagrebu se sve više šmrče, a on bi testirao Gradsku upravu i skupštinu. Možda Bandić pokaže primjerom i pusti 'prvi mlaz'
Dragan Matić / CROPIX

sažeto

Bandić je već testirao vodu iz Vrbana III, možda nam i sada odluči pokazati da droga u Zagrebu nije problem


Mia Peretić
10.06.2019.16:00

U Zagrebu se suočavamo s još jednim u nizu paradoksa: na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba od 4. lipnja zastupnici su jednoglasno podržali pristupanje Grada Zagreba Europskoj mreži gradova bez droga, vodećoj neprofitnoj organizaciji koja za cilj ima društvo bez droga, dok je istovremeno poznato da se u Zagrebu iz godine u godinu šmrče sve više kokaina. Barem tako pokazuje analiza otpadnih voda i izvješće Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama, obavljeno prošle godine. 

ANALIZA OTPADNIH VODA POKAZUJE U Zagrebu se iz godine u godinu šmrče sve više kokaina, a Slovenci su dvostruko gori od nas

Zastupnik predlaže 'Uvedimo testiranje na droge u Gradskoj Skupštini te unutar Gradske uprave'

Kako bi riješio taj paradoks, zastupnik Gradske skupštine Renato Petek ima zanimljiv prijedlog, a on glasi: 'Uvedimo testiranje na droge u Gradskoj Skupštini te unutar Gradske uprave'.

"Predložio sam da u okviru aktivnosti prevencije i ranog otkivanja ovisnosti te konzumacije droga u Zagrebu uvedemo i testiranje među zastupnicima kao i djelatnicima Gradske uprave, što je odmah podržala i zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević.

U okviru rasprave o pristupanju Grada Zagreba Europskoj mreži gradova bez droga, izlagao sam o zabrinjavajućim podacima koji su objavljeni o konzumaciji droga u Gradu Zagrebu temeljem analize otpadnih voda u urbanim sredinama Europskih gradova. Ogroman je porast konzumacije kokaina, kanabisa i sintetičkih stimulativnih droga u gradu u odnosu na ranije provedena istraživanja", napisao je Petek u objavi na svom Facebook profilu.

Možda Bandić povede primjerom pa pusti 'prvi mlaz' i dokaže kako su svi 'čisti'

I zaista, zanimljiv je to prijedlog, samo nismo sigurni hoće li ga tako zdušno podržati i ostali zastupnici Gradske skupštine, zaposleno osoblje, te djelatnici Gradske uprave, koje na testiranje zove Petek.

No, tko zna, gradonačelnik Milan Bandić u svemu voli biti taj koji će povesti vlastitim primjerom, pa ćemo uskoro možda i svjedočiti njegovom novom podvigu u kojem baš on svečano pusti 'prvi mlaz', odnosno bude prvi koji će se testirati na droge. Pa tako, baš kao kada je pio vodu iz hidranta u naselju Vrbani III i rekao 'Bolju vodu nisam pio', sada obavi i testiranje uz objavu da 'Bolji test nije prošao'.

Pitamo vas, što vi mislite o ovom prijedlogu: Treba li u Gradskoj skupštini i unutar Gradske uprave uvesti testiranje na droge?

Renato Petek

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter