video: prešućuju li vlasti skorašnju katastrofu?

Zašto je zavladala panika među ljudima kada se saznalo da misteriozni avion koji leti iznad kalifornijskog područja pripada NASA-i?


100posto
01.08.2019.18:00
Zašto je zavladala panika među ljudima kada se saznalo da misteriozni avion koji leti iznad kalifornijskog područja pripada NASA-i?
NASA

sažeto

Stanovnici strahuju da vlasti znaju da dolazi veliki potres, ali tu informaciju skrivaju od javnosti


100posto
01.08.2019.18:00

Već godinama znanstvenici upozoravaju na veliki potres koji bi mogao pogoditi rasjed San Andreas u Kaliforniji, što bi moglo dovesti do katastrofe. Dodatnu paniku ovih je dana unio tajanstveni avion NASA-e koji je letio vrlo blizu zemlje, a odmah su krenule špekulacije da promatra nepredvidljivi rasjed. 

Problematična putanja

Prema procjenama, postoji mogućnost da Kaliforniju pogodi veliki potres magnitude osam ali i mnogo jači, a to bi nanijelo puno štete pogotovo u području San Andreasa, a ta šuškanja u posljednje vrijeme sve su glasnija. Tako da NASA-in avion koji je letio vrlo blizu zemlje izazvao je neviđenu uzbunu među stanovnicima, a panika se produbila nakon što se saznalo za putanju njegovog leta.

Zavlada panika

Avion NASA819 navodno je snimao i letio u cik-cak iznad čuvenog rasjeda. Riječ je o granici dvije geološke ploče - sjevernoameričke i pacifičke, čije trenje izaziva podrhtavanje unutar zemljine kore, a napetost se oslobađa potresima.

Nakon što su stanovnici ugledali avion, nastala je panika te brojni telefonski pozivi uznemirenih građana gradskim vlastima. Tako da je ubrzo i službeno potvrđeno da  letjelica, uistinu, pripada NASA-i. 

Ubrzo su se oglasili i brojni teoretičari zavjera koji su postavili snimke leta aviona te dali svoje tumačenje cijele situacije, a mnogi su ocijenili da je letjelica snimala teren kako bi prikupila što više podataka o onome što se događa ispod. Samim time stanovnici strahuju da vlasti znaju da dolazi veliki potres, ali tu informaciju skrivaju od javnosti. 

avion

NASA

potres

Kalifornija

rasjed

newsletter

Prijavite se na Newsletter