video: veliki skandal u vojsci

Zašto je uhićeno 16 marinaca iz elitne vojne baze. Istražitelji ostali u šoku kada su saznali što su radili kako bi što brže zaradili novac


100posto
26.07.2019.20:00
Zašto je uhićeno 16 marinaca iz elitne vojne baze. Istražitelji ostali u šoku kada su saznali što su radili kako bi što brže zaradili novac
Reuters

100posto
26.07.2019.20:00

Ovih dana u južnoj Kaliforniji uhićeno je 16 američkih marinaca zbog sumnji da su krijumčarili drogu i imigrante bez dokumenata iz Meksika u SAD. Cijela priča se otkrila nakon što su uhićena dvojica marinaca, a protiv njih se vodila istraga radi optužbi za trgovinu ljudima. Ovu tužbu podnijeli su federalni tužitelji u San Diegu. 

Prvo pala dvojica, a onda se sve saznalo

Nakon što su privedena prva dvojica, priča se razotkrila te je ubrzo njih osam privedeno radi ispitivanja zbog spomenutih optužbi. Svih 16 marinaca bili su dio Prve morske divizije u kampu Pendleton, koji je jedan od najvećih baza morskog korpusa u SAD-u.

Ubrzo je cijela afera procurila u javnost. 

Migranti nudili 8000 dolara

"Imamo ljude koje smo zaposlili da štite granice države, a oni krše pravila", rekao je jedan umirovljeni marinac, dodavši da su migranti vjerojatno ciljali na mlađe vojnike koje bi mogli privući i nagovoriti na ovakvo nešto s novcem.

A baš vole skandale

Tako nakon istrage dvojica migranata otkrilo kako su planirali marincima platiti 8000 dolara kako bi ih oni uveli u zemlju, a jedan je planirao otputovati u Los Angeles, a a drugi i New Jersey.

Posljednjih godina uz američke marince veže se sve više afera. Tako još mnogi pamte skandal kada su se marinci fotografirali kako mokre po mrtvim talibanima. Također veliki šok izvazvala je i fotografija na kojoj marinci poziraju pored zastave nacističkog elitnog odreda SS. 

Također, prije dvije godine razotkriven je veliki skandal. Naime,  30.000 američkih marinaca dijelilo je eksplicitne fotografije golih kolegica u Facebook grupi.

Grupa pod nazivom “Marines United” sadržavala je stotine, možda i tisuće fotografija razgolićenih vojnikinja s njihovim osobnim informacijama, a neke od njih bile su na aktivnoj dužnosti. Fotografije su objavljivane bez njihovog znanja i pristanka.

droga

migranti

afera

krijumčarenje

marinci

američka vojska

newsletter

Prijavite se na Newsletter