najskuplje pivo ikada

Zašto je jedan hotel čovjeku naplatio pivo skoro pola milijuna kuna


100posto
07.09.2019.15:00
Zašto je jedan hotel čovjeku naplatio pivo skoro pola milijuna kuna
Profimedia

sažeto

'Nisam plaćao gotovinom, nego karticom. Kada sam platio, nisam nosio svoje naočale, a bilo je i nekih problema s POS aparatom', kazao je


100posto
07.09.2019.15:00

Novinar jednih  australskih novina Peter Lalor nakon što je proveo dan gledajući kriket na Old ld Traffordu odlučio se malo odmoriti uz kriglu piva, a tu će odluku vjerojatno pamtiti do kraja života. Naime, njemu je u jednom mančesterskom hotelu krigla piva naplaćena 61.356 eura ii preračunato malo manje od pola milijuna kuna.

Konobarica se malo zabunila

iStock

"Odlučio sam popiti pivo nakon utakmice i svratio sam u taj hotel jer su mi tako bili smješteni kolege", kazao je Lalor. "Nisam plaćao gotovinom, nego karticom. Kada sam platio, nisam nosio svoje naočale, a bilo je i nekih problema s POS aparatom, tako da sam morao dvaput pogledati. Imao sam neki čudan osjećaj te sam upitao: ’Koliko sam platio ovo pivo?’ Djevojka za barom pogledala je račun i samo viknula: "O, bože!", a onda je malo oklijevala pokazati mi račun", ispričao je novinar.

On kaže kako je, nakon što je uvidio da mu je za jedno pivo naplaćeno 55.000 funti, menadžer hotela smjesta priznao pogrešku i obećao da će mu pomoći da to sredi s bankom.

Lalor je otišao, pogrešno pretpostavivši kako banka neće proknjižiti tako veliku isplatu. No, bio je u krivu. 

"Ujutro me probudio telefon, zvala me je uspaničena supruga koja je otkrila ogromni manjak na mom računu", kazao je.

Novac još čeka

Profimedia

Naravno povratak novca nije bio baš lagan kako je objasnio: "Uzmu novac u sekundi, ali izgleda da im treba 10 radnih dana da ga vrate. Gubim puno novca od kamate,", objasnio je novinar koji je platio uistinu najskuplju pivu ikada. 

"Trenutno provodimo istragu u vezi s tim događajem. Uspostavili smo kontakt s Peterom kako bismo se ispričali i uvjerili ga kako će sve biti riješeno što prije“, poručio je glasnogovornik hotela, ali nakon deset dana čekanja čini se da im brzina nije jača strana.

pivo

pogreška

račun

najskuplje pivo

newsletter

Prijavite se na Newsletter