'DOBRODOŠLICA' TURISTIMA

Homofobija u Zagrebu: Zaštitari kluba napali mladog stranca jer se ljubio s drugim muškarcem?


Vid Barić
03.06.2017.13:10
Homofobija u Zagrebu: Zaštitari kluba napali mladog stranca jer se ljubio s drugim muškarcem?
Reuters

sažeto

Po napisima koji su se mogli pročitati na službenom Facebooku "Hangara" (prije nego što su obrisani), navodno su zaštitari napali mladića u toaletu kluba


Vid Barić
03.06.2017.13:10

U subotu su se na Facebook stranici zagrebačkog kluba "Hangar" mogli pročitati brojni komentari nezadovoljnika. Čini se, naime, kako je u tom klubu sinoć došlo do obračuna između zaštitara i jednog mladića brazilskog državljanstva. Po napisima koji su se mogli pročitati na službenom Facebooku "Hangara" (prije nego što su obrisani), navodno su zaštitari napali mladića jer se ljubio s drugim muškarcem unutar kluba.

Facebook

Konobar ga gađao ledom

Navodno su Brazilca pred svjedocima zaštitari "Hangara" u toaletu kluba udarali u lice i trbuh, a svemu je prethodilo gađanje mladića ledom od strane konobara koji je ga je primijetio u prisnom odnosu s drugim muškarcem.

"Udarali su me bez razloga u lice i trbuh. Moji prijatelji tražili su od osiguranja da im objasne zašto su to uradili, ali zaštitari su samo vikali na njih", prepričao je Brazilac sinoćnje događaje u noćnom klubu Hangar novinarima Indexa.

"Bio sam šokiran. Nisam znao što ću učiniti, nisam sinoć zvao policiju, ali možda sam trebao. Ujutro sam se obratio svom veleposlanstvu za pomoć, a zatražit ću i da policija ispita cijeli slučaj", zaključio je.

Brazilac je na društvenim mrežama ostavio i poruku vezano za sinoćnji napad u kojoj stoji da je platio vrlo visoku cijenu zbog "onog što jest".

"Ta cijena se zove homofobija. Čovjek koji radi u homofobnom baru odlučio je da nije u redu da ja budem sretan sa svojim životom. Četiri zaštitara odvela su me vani i udarali su me u lice i trbuh govoreći 'Ovako mi to radimo s gayevima u Hrvatskoj'", stoji u njegovoj poruci.

Kontaktirali smo klub, no za sada ih nismo uspjeli dobiti za komentar na sinoćnji događaj.

Zagreb

napad

homofobija

Hangar

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter