foto, video: biste li glasovali za njih?

Zamolili smo stand up komičare da smisle svoje slogane za predizbornu kampanju. Rezultat je sve...


Mia Peretić
15.05.2019.08:00
Zamolili smo stand up komičare da smisle svoje slogane za predizbornu kampanju. Rezultat je sve...

Mia Peretić
15.05.2019.08:00

Vrijeme je predizbornih kampanja, trenutno traje ona za Europski parlament, a ubrzo nam slijedi i kampanja za predsjedničke izbore, iako još nemamo pojma niti tko su kandidati. Sastavni dio svake kampanje jest i prepoznatljivi slogan, često duboko i temeljito - iako to katkad tako ne izgleda - promišljene dvije riječi koje bi nam trebale približiti navedenog kandidata/kandidatkinju i njegovu politiku.

A otkad je Hrvatske neovisnosti i do sada uglavnom slobodnih i demokratskih izbora, nagledali smo se zaista svega: od klasika s Franjom Tuđmanom, lupanja drvenim štapićima, do gradonačelnika koji je toliko želio naglasiti da je radoholičar pa je u spot dovukao i pravog Japanca, da mu pokaže kako se to kod nas "dela".

Pa, kako bismo čitavu naciju poštedjeli još jednog ciklusa dosadnih izbornih slogana, zamolili smo naše najpoznatije Stand up komičare da osmisle svoje slogane za predizbornu kampanju.

U Studiju Smijeha svoje su kandidature predstavili Marina Orsag, Goran Vinčić i Igor Drljo. Kao što vidite, rezultat je sve...

PREDSJEDNIČKA KANDIDATKINJA "DALAJ ŠLJAMA"

Goran Mehkek / CROPIX 

Njezin je slogan "Za OM spremni", a kao predsjednica bi ukinula sama sebe. Uđite u njezin vortex i zavibrirajte s Dalaj Šljamom.

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT GORAN VINČIĆ "BABINO"

Goran Mehkek / CROPIX

Ako njega izaberete za predsjednika, prošlost će vam najednom izgledati puno bolje. On je i mamin i ćaćin i babin, a kandidarat će se pod sloganom "Za bolje jučer - okrenimo se prošlosti".

PREDSJEDNIČKI KANDIDAT IGOR DRLJO kao "ROĐO MATE"

Goran Mehkek / CROPIX

Rođo Mate zna kako funkcioniraju stvari u Hrvatskoj, zato odaberite njega jer će, nakon njegove pobjede, svima biti tako dobro da će i ban Jelačić sablju držati drugačije.

Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatska

stand-up

komičari

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter