Grbin i Bauk dobili jezikovu juhu

Zagrepčani izvrijeđali SDP-ovce; "Nazvala bih vas majmunima!"


HINA
12.06.2017.16:50
Zagrepčani izvrijeđali SDP-ovce; "Nazvala bih vas majmunima!"
Cropix

sažeto

Vrijeđati političare došla je i poznata žvizdačica Vesna Balenović


HINA
12.06.2017.16:50

Pozvavši građane da ih vrijeđaju, saborski zastupnici SDP-a Peđa Grbin, Bojan Glavašević i Arsen Bauk organizirali su kod Kožarićevoga Sunca u Bogovićevoj ulici u ponedjeljak performans kako bi simbolično ukazali na problem postupka državnih tijela prema izgrednicima koji su neprimjereno napali Janicu Kostelić.

Grbin smatra da je neprimjereni napad na Janicu Kostelić jedna, a postupak državnih vlasti koji je uslijedio, druga stvar. "Ovdje smo došli kako bismo upozorili da se prema svima mora postupati jednako. Policija ne može na različite načine tretirati ponašanja građana, ovisno o tome tko je bio žrtva takvoga ponašanja", rekao je Grbin.

Ocijenio je da je događaj na Braču bio za svaku osudu, ali i da reakcija policije nije bila primjerena.

Bauk se pak zapitao što bi policija učinila da je cijeli stadion skandirao uvrede. "Bi li zatvorili 5000 ljudi", upitao je. Počinitelji zakonski moraju odgovarati za svoj prekršaj, rekao je Bauk i naglasio kako ih se zbog uvrede ne može pritvoriti. Dodao je i da javna lica moraju znati podnijeti uvrede.

Performerima se pridružio i Ivan Pernar te kazao da ga, za promjenu, na događaju nitko nije vrijeđao.

Dok su neki od građana zastajali kako bi porazgovarali sa zastupnicima, drugi su smišljali kreativne uvrede. Međutim, umjesto da vrijeđaju, velik broj građana došao je kritizirati političare. Uputiti uvrede došla je i zviždačica Vesna Balenović.

"Vi ste jedna velika sramota Hrvatske. Nazvala bih vas majmunima. I kao vlast i kao oporba, ne smijete se pojaviti među građanima, jer ste participirali u vlasti koja gazi građane. U Hrvatskoj 17 godina nije donesen Zakon o zaštiti zviždača. Čestitam vam na hrabrosti što ste došli, ali vidim da ste došli skupljati jeftine političke poene. Sram vas bilo", poručila je Balenović.

Pernar je pozvao Balenović da mu dostavi prijedlog zakona o zviždačima kako bi ga uputio u Sabor.

"Od 90. godine svi ste lopine. Zagadili ste Zagreb. Lopine, treba vas gaziti. Uzimate onima koji nemaju, a sebi povećavaju ovlasti i plaće", bile su neke od uvreda. "Je li Orsat Miljenić tu. Radi Ovršnog zakona ću mu gušu stisnuti. Ali to će ispasti prijetnja", kazala je gospođa u prolazu. 

Performeri su poručili kako su simboličkom gestom željeli ukazati na problem i da poanta nije bila da ih ljudi dođu vrijeđati.

politika

SDP

Peđa Grbin

Arsen Bauk

uvrede

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter