JOŠ JEDAN VRHUNAC URBANISTIČKE GLUPOSTI

Bandić se bacio na betoniranje Botaničkog vrta i radi šetnicu usred ničega koja će nas koštati dva milijuna kuna


Tomislav Kukec
28.11.2018.12:40
Bandić se bacio na betoniranje Botaničkog vrta i radi šetnicu usred ničega koja će nas koštati dva milijuna kuna
Ronald Goršić / Cropix

sažeto

Čini se kako administraciji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića smeta sve što nije sterilno, betonirano i uređeno


Tomislav Kukec
28.11.2018.12:40

Znate li gdje se u Zagrebu nalazi Most ljubavi? 

Ne morate paničariti ako je odgovor negativan, jer taj neobični mostić preko Miramarske ceste, smješten u zagrebačkom Botaničkom vrtu, gotovo nitko ne koristi. Spomenuti most smjestio se tako u najraskošnijem hrvatskom botaničkom parku, u kojem se njeguju stotine biljnih vrsta i koji je uvjerljivo najljepša zelena oaza središta hrvatske metropole. Na neobično zdanje od kaljenog lamiranog stakla, po ideji arhitekta Branka Silađina, Zagrepčani su potrošili milijun kuna, a most danas bode u oči svojom neuklopljenošću u okoliš. 

Čini se kako administraciji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića smeta sve što nije sterilno, betonirano i uređeno. Pa će tako uz spomenuti most betonirati i šetnicu. 

Upozorio je na to kustos Muzeja suvremene umjetnosti Tihomir Milovac ustvrdivši kako se šetnica betonira dijelom i zato da bi se opravdala nefunkcionalnost Mosta ljubavi.

"To na što taj čovjek troši naše novce i pri tome devastira čega god se primi doista prelazi svaku mjeru i treba ga se riješiti što prije!", zaključuje Milovac. 

Riječ je o projektu započetom još u travnju ove godine, a trebala bi biti uzgrađena takozvana "sjenata šetnica" u dužini od 370 metara. Procijenjena vrijednost šetnice, koja je izgrađena kako "građani ne bi hodali ružnim nasipom uz prugu", iznosi čak dva milijuna kuna. 

Zagreb

Milan Bandić

urbanizam

Botanički vrt

Tihomir Milovac

urbana arhitektura

prostorno uređenje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter