Nasilje u Darkwoodu

Zagorac Dragec zvan Zagor morat će u zatvor. Susjeda je gađao sjekirama. Kaže da je popio samo jedan mali amaro


Mia Mitrović
16.10.2019.16:55
Zagorac Dragec zvan Zagor morat će u zatvor. Susjeda je gađao sjekirama. Kaže da je popio samo jedan mali amaro
Danijel Soldo/CROPIX

sažeto

Spor oko imovine u okolici Novog Marofa umalo je završio kobno 


Mia Mitrović
16.10.2019.16:55

Zagorac Dragec (52) zvan Zagor iz okolice Novog Marofa uhićen je i vrlo brzo osuđen na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je na susjeda s kojim je u imovinskom sporu bacao sjekire, piše portal Danica.hr.

Incident se dogodio 12. srpnja oko 17 sati kada je u dvorištu kuće u blizini Novog Marofa Dragec zvan Zagor prijetio Zvonimiru.

"Ubit ću te! Zaklat ću te! Kaj radiš na mom gruntu", vikao je Zagor svom susjedu, stoji u nepravomoćnoj presudi koju prenosi Danica.

Umalo sve završilo kobno

Potom je zgrabio tri sjekire koje su bile zabodene u obližnjem panju i snažno ih bacio prema Zvonimiru koji se, srećom, nekako uspio izmaknuti ovom sumanutom napadu.

“Nazvao sam policiju kako bih prijavio prijetnju. U tom času on je bacio prvu sjekiru koja je proletjela pet centimetara od moje glave! Slučajno je promašio. Bacio je potom još dvije sjekire, ali uspio sam se izmaknuti. Potom me pokušao pogoditi i lopatom”, svjedočio je šokirani Zvonimir, prenosi Danica.

Promo

Kuću u čijem dvorištu je došlo do spora koji je umalo završio krvoprolićem, Zvonimir je naslijedio od Dragecove bake ugovorom o životnom uzdržavanju, no Dragec i dalje tvrdi da je nekretnina njegova, piše Danica. Zbog spora oko imovine Dragec ga je tog dana napao i pokušao ubiti, tvrdio je sudu Zvonimir.

Dragecova je priča nešto drugačija. On tvrdi da je kobnog dana došao u kuću svoje bake u kojoj Zvonimir već dvije godine neprijavljeno živi. Dodaje i da je sukob prvi započeo Zvonimir koji je na njega bacio komad crijepa.

Tri škropca i amaro

“Zvonimir je potom krenuo prema panju i sjekiri, pa sam dotrčao i bacio sjekiru u visoku travu jer sam se bojao za život. Dvije manje sjekire tamo nisam dirao. I nisam bio pijan, tog dana popio sam samo jedan mali amaro”, branio se Dragec na suđenju, piše Danica.

Na pitanje kako to da je prilikom prvog ispitivanja potvrdio da je bacio sjekire prema Zvonimiru, odgovorio je da prilikom davanja tog iskaza nije bio sasvim pri sebi zbog visokog tlaka.

Profimedia

Na prvom ispitivanju rekao je i kako je tog dana popio tri škropca, a na suđenju tvrdi da je bio samo jedan amaro.

“Ma, prava je istina da sam tog dana popio jedan mali amaro i jedan škropec”, vadio se Dragec.

'Bil sam ljut'

Sudac ga je potom pitao zbog čega je prilikom prvog ispitivanja rekao da bi Zvonimiru “frtgel glavu” da ga vidi.

“Ma, to sam rekel jer sam bil jako ljut, nisam ozbiljno mislil”, branio se Dragec zvan Zagor.

Profimedia

Zvonimir je, međutim, svjedočio kako je Dragec tog dana bio pod priličnim utjecajem alkohola. Uhićen je dan kasnije te je i dalje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjekire su mu oduzete te će ih policija uništiti nakon pravomoćnosti presude. Jedna je dugačka gotovo metar, a dvije su manje. Sud je zaključio kako je njima Dragec pokušao teško ozlijediti Zvonimira, zaključuje Danica.

Zagorje

sjekira

Zagor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter