Miki i Obi u bitci za Rijeku

Zadnji put na izborima u Rijeci glas su mu dali samo robijaši iz zatvora, Obersnel poklopio Bandića


Valerija Bebek
26.11.2018.16:00
Zadnji put na izborima u Rijeci glas su mu dali samo robijaši iz zatvora, Obersnel poklopio Bandića
Sandra Simunovic / CROPIX

sažeto

'Da se Bandić znao i ranije po Rijeci sastajati s nekim čudnim ljudima, to znamo', komentirao je Obersnel Bandićev angažman u Rijeci


Valerija Bebek
26.11.2018.16:00

Zagrebački gradonačelnik ponovno se bacio u izvanzagrebačku politiku, jasno je to iz njegovog angažmana kada je u ponedjeljak u Rijeci podržao predsjednik stranke Bura Hrvoja Burića. Rijeku iduće nedjelje čeka izbor za vijeća mjesnih odbora u Rijeci 2. prosinca, zbog čega je ovog kandidata došao podržati Milan Bandić.

Na konferenciji za medije održanoj u Rijeci Bandić je o Buriću rekao da je on 'čovjek koji zna što hoće'. Političku suradnju uspostavili su prije pola godine. Nitko tko poznaje riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela nije ni sumnjao da će Obi ostati dužan. Kratak, jasan i oštar kao i uvijek Vojko Obersnel prisjetio se Bandićeve neuspjele kandidature za predsjednika države prilikom izbora u zimu 2009. - 2010.

"Da se Bandić znao i ranije po Rijeci sastajati s nekim čudnim ljudima, to znamo. Svatko tko se bavi politikom ima pravo pokušati na svakom području pridobiti dio birača. Ali koliko se sjećam, na zadnjim predsjedničkim izborima Bandić je pobijedio samo na jednom biralištu – u zatvoru (Via Romi)", kazao je Obersnel piše Novi list.

Nije to prvi put da je Obersnel poklopio Bandića, tako je prije godinu dana, prilikom preimenovanja Trga maršala Tita u Trg Republike Bandić tvrdio da je Zagreb jedini grad u zemlji koji će sada nositi to ime. "Bandiću, nije istina da u Hrvatskoj nema Trga Republike Hrvatske, Rijeka ga ima odavno, osim ako netko misli da Rijeka nije u Hrvatskoj", odgovorio je Bandiću Obersnel putem Twittera.

Rijeka

Milan Bandić

Vojko Obersnel

Hrvoje Burić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter