Poput kakvih golupčića

Za Trumpa je odnos s Kim Jong-unom 'vrlo topao', a sada ga je raznježilo 'vrlo toplo' pismo sjevernokorejskog vođe


100posto
12.06.2019.08:20
Za Trumpa je odnos s Kim Jong-unom 'vrlo topao', a sada ga je raznježilo 'vrlo toplo' pismo sjevernokorejskog vođe
Reuters

sažeto

Američki predsjednik dobio je pismo od sjevernokorejskog vođe te ustvrdio da se ubojstvo Kimovog polubrata ne bi dogodilo u njegovo da je on tada bio predsjednik


100posto
12.06.2019.08:20

"Povijest je pokazala da neprijatelji uistinu mogu postati prijatelji", kazao je prošle godine američki predsjednik Donald Trump nakon prvog povijesnog susreta s Kim Jong-unom koji  je bio početak pregovora o denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Tijekom njihovog idućeg sastanka koji se održao u veljači ove godine, Trump i Kim nastavili su jedan drugom "tepati", unatoč tome što nisu uspjeli postići sporazum o denuklearizaciji. Trump je tada ustvrdio da je Kim "dobar lik", ali da je tražio nešto oko čega se nikako nismo mogli složiti.

Američki predsjednik tom je prilikom i progovorio o svom "vrlo toplom" odnosu sa sjevernokorejskim čelnikom, te je inzistirao na činjenici da njihov sastanak nije završio u svađi nego "s vrlo prijateljskom šetnjom". "Mislim da je pred vama velika budućnost, a vi ste veliki vođa", rekao je Trump Kimu.

Reuters

Dobio "divno pismo" od Kim Jong-una

Da se njihov "vrlo topao" odnos nastavlja dovoljno govori i, kako ga je Trump nazvao, "divno pismo" koje je dobio od Kim Jong-una. Trump je kazao da je pismo "vrlo toplo" te da misli da Sjeverna Koreja ima ogroman potencijal, a sve to očito iz razloga kako bi se pregovori Washingtona i Pjongjanga o denuklearizaciji pomaknuo s mrtve točke.

Trumpova izjava došla je nakon što je Wall Street Journal prenio da je ubijeni polubrat sjevernokorejskog vođe Kim Jong-nam bio doušnik za američku Centralnu obavještajnu agenciju. Podsjetimo, Kim Jong-nam ubijen je na aerodromu u Kuala Lumpuru u Maleziji 2017. godine.

Američki predsjednik je novinarima u Bijeloj kući kazao da je vidio informacije o Kimovom polubratu te da će idući put kada se susretnu reći sjevernokorejskom vođi da se to ne bi dogodilo da je on tada bio predsjednik.

Donald Trump

Sjeverna Koreja

Amerika

Kim Jong-un

pismo

newsletter

Prijavite se na Newsletter