VUČIĆ OSTAO BEZ JAKOG BIRAČA

Steven Seagal je možda Srbin, ali ne može glasati na izborima


Sandra Pudja
31.03.2017.10:20
Steven Seagal je možda Srbin, ali ne može glasati na izborima
REUTERS

sažeto

Srbiju dva dana dijele od izbora, pa smo se prisjetili nekih 'posebnih' državljana


Sandra Pudja
31.03.2017.10:20

Srbiju još dva dana dijele od predsjedničkih izbora 2. travnja, a iako se dio javnosti tome nadao, američki glumac Steven Seagal i manekenka Adriana Lima nemaju pravo biranja. To su potvrdili i iz tamošnjeg su RIK-a (Republička izborna komisija).

"Strani sportaši i glumci koji su srpski državljani mogu glasati samo ako imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji", rekao je član RIK-a Miljkan Karličić.

Glumac Steven Seagal , manekenka Adriana Lima, brazilski nogometaš i bivši igrač Crvene zvezde i Partizana Codrova Cleo i neke druge svjetske zvijezde, iako su  ranije dobili srpsko državljansto, neće moći glasati na predstojećim predsjedničkim izborima.

Upravo je Aleksandar Vučić, koji je kandidat na izborima, u siječnju 2016. u Beogradu uručio putovnicu Republike Srbije američkom glumcu, junaku akcijskih filmova, glazbeniku i humanitarcu Stevenu Seagalu. Steven je izjavio kako Srbiju smatra svojom domovinom pa je samim time radost oko putovnice još veća. Glumac je obećao kako će Srbiju u svijetu promovirati na najbolji mogući način.

Od četvrtka u ponoć u Srbiji počinje izborna šutnja, a dosadašnje ankete i istraživanja javnog mnijenja daju prednost kandidatu vladajuće koalicije i aktualnom premijeru Aleksandru Vučiću koji bi, po mnogim ocjenama, mogao pobijediti već u prvom krugu.

Srbija

Aleksandar Vučić

izbori u Srbiji

Steven Seagal

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter