Smak svijeta počinje 9. lipnja

Za dva tjedna na Zemlji će izbiti atomski rat, a to će jako razljutiti Boga koji najavljuje svoj drugi dolazak


Daniel Radman
25.05.2019.08:00
Za dva tjedna na Zemlji će izbiti atomski rat, a to će jako razljutiti Boga koji najavljuje svoj drugi dolazak
Getty Images

sažeto

Weinland sebe smatra svjedokom kraja svijeta, a predvodi apokaliptičnu sektu Crkva Božja


Daniel Radman
25.05.2019.08:00

Ostalo je još dva tjedna do smaka svijeta! Tako barem tvrdi američki pastor Ronald Weinland, prema čijim će procjenama početak kraja uslijediti 9.lipnja na kršćanski blagdan Duhova.

Nuklearni rat razbjesnit će Boga

Tog dana bi trebao započeti nuklearni rat, a to će Svevišnjeg jako razbjesniti. Tada bi na scenu, tj. na Zemlju, trebao stupiti Božji sin glavom i bradom i, valjda, spasiti svijet. No, možda i nije sve baš tako crno za one koji bi još malo ostali tu. Weinland se ipak ponešto i ogradio. Kaže, ako je slučajno krivo izračunao, idući 'slobodni termin' Božji sin ima 2020. godine.

Inače, Weinland sebe smatra svjedokom kraja svijeta, a predvodi apokaliptičnu sektu Crkva Božja (Church of God). Ako se pitate zašto se ogradio od prognoze, odgovor je u njegovim prijašnjim procjenama. Spremao je taj svoje sljedbenike na kraj svijeta još od 2008. godine.

Spremao se kraj, a on prebacio novac u Švicarsku

Već tada je najavio kako je kraj blizu, a prema njegovim prvim izračunima trebao je uslijediti 27. svibnja 2012. godine, također na blagdan Duhova. Kad kraj nije došao rekao je da je Bog bio milosrdan prema ljudima. Potom je dao i dodatno obrazloženje – rekao je da je tog 27.svibnja počeo smak svijeta te da će posao biti dovršen do idućih Duhova koji su trebali pasti na 19.svibnja 2013. godine.

Zanimljivo, u vrijeme ovih prvih termina malo se zaigrao s porezima. Kako se poslije doznalo na sudskom procesu, optužen je za utaju poreza i prebacivanje crkvenog novca na privatni račun u Švicarskoj. Negirao je te tvrdnje, ali mu nije pomoglo te je osuđen je na 42 mjeseca zatvora uz kaznu od 245,000 dolara. 

Iz zatvora je izišao 2016., pa novi kraj može promatrati sa slobode. 

sekta

duhovi

Apokalipsa

kraj svijeta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter