KONAMI SE OGRAĐUJE

'Za dom spremni' nije dio igre, sličan slučaj imali smo s Izraelom i Palestinom


Juraj Filipović
27.02.2017.21:20
'Za dom spremni' nije dio igre, sličan slučaj imali smo s Izraelom i Palestinom
Screenshot/YouTube

sažeto

Naime, patch verzija je laički rečeno, nadogradnja u igrici koju izrađuju sami korisnici (najčešće programeri). Dakle ona ne dolazi službenim putem od strane tvrtke Konami


Juraj Filipović
27.02.2017.21:20

Danas je portal 100posto prvi objavio vijest o spornom transparentu s natpisom "Za dom spremni" u popularnoj videoigrici i nogometnoj simulaciji Pro Evolution Soccer 2017. Više o tome pročitajte OVDJE. Iako je tekst obilovao informacijama, mnogi su portali vijest prenijeli polovično.

Za komentar o cijeloj situaciji upitali smo službu za odnose s javnošću tvrtke Konami sa sjedištem u Frankfurtu.

"Nakon sastanka s direktorima, dizajnerima i razvojnim programerima utvrđeno je da sporni transparent nije integriran u našu igru. Vjerojatno je riječ o patch verziji igre, gdje pojedini programeri na temelju naše platforme po svojoj volji nadograđuju igru. Nažalost na to ne možemo utjecati i nismo sretni zbog toga. Sličnu situaciju imali smo i za vrijeme oštrih sukoba između Izraela i Palestine. Tada su se pojavile patch verzije PES-a s uvredljivim i mrzilačkim političkim porukama na transparentima unutar same igre. U svakom slučaju još jednom osuđujemo bilo kakav oblik mržnje, rasizma, fašizma i antisemitizma sa željom da isti zauvijek nestanu s nogometnih terena", rekla je za 100posto Stefanie Ollesch.

Naime, patch verzija je laički rečeno, nadogradnja u igrici koju izrađuju sami korisnici (najčešće programeri). Dakle ona ne dolazi službenim putem od strane tvrtke Konami.

Svojevremeno su hrvatski programeri na platformi PES-a izradili čitavu HNL s domaćim klubovima iako ona nije postojala u izvornoj verziji igrice.

Za dom spremni

transparent

Pes

Konami

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter