SRPSKI MINISTAR OPET U AKCIJI

Vulin: Možda Vučića u Zagrebu dočekaju transparenti "Stidimo se NDH" i "oprostite za Jasenovac"


Tomislav Kukec
09.02.2018.17:55
Vulin: Možda Vučića u Zagrebu dočekaju transparenti "Stidimo se NDH" i "oprostite za Jasenovac"
Reuters

sažeto

Srpski ministar obrane smatra da se predsjednik Srbije ne treba nikome ništa ispričavati


Tomislav Kukec
09.02.2018.17:55

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin ne prestaje radikalizirati tamošnju javnost uoči posjeta nihovog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu u ponedjeljak. 

Nakon što je rekao da će Vučića u Hrvatskoj na trgovima dočekati "ustaše", Vulin je sada počeo vježbati i sarkazam. Kako javlja Blic, ministar obrane smatra da se predsjednik Srbije ne treba nikome ništa ispričavati.

"Naš predsjednik često i protiv vlastite javnosti odlazi u misiju mira, a tamo treba da ga dočekuju ustaše na nekakvim prosvjedima i od njega se traži da se ispričava. Prošla su vremena ispričavavanja, nemamo zašto da se ispričavamo - uvjeren je ministar.

Komentirajući svoju izjavu o "ustašama" u Zagrebu, Vulin je rekao da će mu biti ogromno zadovoljstvo pokaže li se da je pogriješio. 

"Možda će ponijeti transparent na kome će pisati nešto loše o ustaškom režimu. Možda će na transparentu pisati "stidimo se NDH", "oprostite za Jasenovac", "žao nam je zbog stotina tisuća ubijenih Srba" - naveo je Vulin. 

I tako, umjesto u svjetlu širenja dobrosusjedkih odnosa, posjet srpskog čelnika opet i s jedne i druge strane izaziva sasvim besmislene tenzije.

Srbija

Aleksandar Vučić

ustaše

nacionalizam

Aleksandar Vulin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter