oporba u 'sačekuši' od podneva

Vučić još 'opkoljen' u Predsjedništvu, branili bi ga i Srbi s Kosova. On zahvaljuje: 'Nema tko da me brani'


100posto
17.03.2019.15:00
Vučić još 'opkoljen' u Predsjedništvu, branili bi ga i Srbi s Kosova. On zahvaljuje: 'Nema tko da me brani'
Reuters

sažeto

Dobio je informaciju da se narod na Kosovu okuplja kako bi krenuli za Beograd


100posto
17.03.2019.15:00

Oporbeni lideri i dalje drže obruč oko zgrade Predsjedništva Srbije u kojoj se još uvijek nalazi predsjednik Aleksandar Vučić, koji se tamo u 12 sati obratio javnosti povodom jučerašnjeg upada prosvjednika "1 od 5 milijuna" u zgradu RTS-a.

Prosvjednici se sukobili s policijom

Srpski mediji pišu o sukobima između policije i prosvjednika, a Vučić protekla dva sata daje polupatetične izjave poput "Mislili su da neću smjeti doći ovdje. Ja nemam straha. Mogu samo izgubiti život. Nastavit ću se boriti za Srbiju jer od toga nema ničeg važnijeg".

Srbi s Kosova bi za Beograd da ga brane

No, srpski mediji pišu i da je Vučić u jednom trenutku izjavio kako je dobio informaciju da se narod na Kosovu okuplja kako bi krenuli za Beograd i branili ga od demonstranata koji, s liderima Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem, Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem, već više od dva sata pokušavaju ući u zgradu Predsjedništva. 

Reuters No, kako kaže Vučić, nema potrebe da ga brane.

"Pozivam naš narod na Kosovu, koji se krenuo okupljati i želi ići za Beograd, nema potebe da me brani bilo tko. Nema tko da me brani, nikada neće Srbija biti fašistička zemlja i nikada fašistički lider Boško Obradović i tajkunska banda koju predvode Đilas i Jeremić neće vladati ovom zemljom", naglasio je Vučić, nakon čega je dobio aplauz u Predsedništvu.

Naglasio je i kako neće razgovarati s predstavnicima oporbe, pa čak ni sada kada mu je ugrožen život.

Srbija

prosvjed

Vučić

1od5miliona

newsletter

Prijavite se na Newsletter