video: ukleto mjesto

'Vrata pakla' progutala su sedmero ljudi, još se traga za tijelima. Pomalo je sablasno da su ranije inspirirala Disneyev crtić i blockbuster s Angelinom Jolie


Mia Peretić
03.09.2019.08:15
'Vrata pakla' progutala su sedmero ljudi, još se traga za tijelima. Pomalo je sablasno da su ranije inspirirala Disneyev crtić i blockbuster s Angelinom Jolie
Screenshot / YouTube

sažeto

Najmanje šest osoba je poginulo, dok se jedna vodi kao nestala 


Mia Peretić
03.09.2019.08:15

Šestero turista i njihov turistički vodič stradali su u tragediji koja se dogodila u kanjonu kenijskog nacionalnog parka znakovitog imena "Vrata pakla". Iznenadna poplava doslovno je pomela ljude, policija i čuvari parka objavili su da je nađeno pet tijela, dok se za dvoje poginulih još traga. Svi stradali u kanjonu Ol-Jorowa su Kenijci, a još se ne zna koje je nacionalnosti sedma osoba.

'Vrata pakla' progutala sedmero ljudi

U prvim su izvješćima stručne službe nacionalnog parka objavile da s "dubokim žaljenjem potvrđuju da se u nedjelju u 'Vratima pakla' dogodila tragedija u kojoj je utapljanjem stradao još nepoznat broj turista". Potraga za tijelima trajala je čitav dan, a u tu svrhu angažiran je i helikopter. Nakon što su potvrdili broj stradalih, uprava parka uputila je izraze najdublje sućuti.

"Molimo za obitelji i bližnje onih koji su poginuli u tragediji", stoji u službenom priopćenju, kao i da je park zbog poplava zatvoren za javnost, piše kenijski CapitalNews.

Prije sedam godina identična nesreća

Ovo nije prva tragična nesreća koja se dogodila u Ol - Jorowi. Prije sedam godina sedmero članova turista iz Prezbiterijanske crkve istočne Afrike poginulo je u iznenadnim poplavama i to na istom mjestu koje je jedno od najopasnijih područja u nacionalnom parku. 

"Ne mora kišiti u 'Vratima pakla', dovoljno je da kiša pada u okolnim područjima, a iznenadne poplave će se javljati i iznimno su opasne", rekao je jedan od spasilaca koji su sudjelovali u akciji izvlačenja članova crkve.

Mjesto kao inspiracija za poznate crtiće i filmove

"Vrata pakla", koje su u 19. stoljeću tako prozvali istraživači, nalaze se 100 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Nairobija i južno od jezera Naivasha. Spektakularni prizori iz tog parka inspirirali su poznati Disneyev crtić "Kralj lavova", a Ol-Jorowa poznat je i po tome što je 2003. godine i na toj lokaciji sniman film "Tomb Raider: Kolijevka života".

nesreća

turisti

Kenija

vrata pakla

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter