Sramota u Zapruđu! Roditelji u šoku

Vozač autobusa koji je trebao voziti zagrebačke školarce na izlet na Brijune pao na alkotestu


Ružica Matić
10.10.2017.12:10
Vozač autobusa koji je trebao voziti zagrebačke školarce na izlet na Brijune pao na alkotestu
iStock/Ilustracija

sažeto

"Nevjerojatno da se taj vozač usudio doći pod utjecajem alkohola kako bi vozio djecu stotine kilometara daleko! Što bi bilo da ga nisu alkotestirali?", kaže zgrožena majka učenika


Ružica Matić
10.10.2017.12:10

Odlazak učenika četvrtih razreda O.Š. Zapruđe u Novom Zagrebu na Brijune odgođen je – jer je vozač autobusa 'pao' na alkotestu!

"Praksa naše škole je da prije bilo kakvog putovanja naših učenika zovemo prometnu policiju kako bi provjerila vozilo i vozača. Pokazalo se da vozač nije 'čist' i nismo mogli dozvoliti da djeca s njim krenu na izlet. Možda taj vozač nije pio jutros već mu je ostao alkohol u krvi od sinoć, ali djeca svejedno nisu sigurna s njim na cesti", kaže ravnateljica O.Š. Zapruđe Ružica Vitman Sović.  

Majka jednog od učenika (podaci poznati redakciji) rekla nam je da je zgrožena i uznemirena. "Strašno, nevjerojatno da se taj vozač usudio doći pod utjecajem alkohola kako bi vozio djecu stotine kilometara daleko! Što bi bilo da ga nisu alkotestirali?", rekla nam je. 

Pedesetak učenika na izlet je krenulo sa sat i pol zakašnjenja, nakon što je agencija Jaska Tours j.d.o.o. poslala novog vozača. Ravnateljica ističe kako je policija prije polaska alkotestirala i njega i bilo je sve u redu.

"Do ovog slučaja samo nam se jednom dogodilo da je vozač pao na alkotestu. To je bilo prije dvije godine i s tom agencijom više ne surađujemo. Vjerojatno više nećemo surađivati niti sa Jaska Toursom. Danas imamo sastanak s roditeljima kako bismo se dogovorili kakvu ćemo naknadu štete tražiti od te agencije. Djeca su na izlet otišla, ali neće stići obići sve što su trebala i kasnit će u povratku. Predstavnik agencije rekao mi je u telefonskom razgovoru kako će vozač koji je pao na alkotestu dobiti otkaz i žao mi je zbog toga, ali sigurnost djece mora biti na prvom mjestu", rekla je ravnateljica Vitman Sović.

Komentar iz Jaska Tours j.d.o.o. nismo dobili jer se na jedini broj telefona koji je ta agencija objavila na internetu nitko ne javlja. 

Brijuni

vozač autobusa

O.Š. Zapruđe

Jaka Tours j.d.o.o.

školski izlet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter