budućnost je pod zemljom?

Vojska traži ogromne podzemne komplekse za tajne eksperimente


Mia Peretić
29.08.2019.18:00
Vojska traži ogromne podzemne komplekse za tajne eksperimente
boringcompany.com

sažeto

Misteriozna objava agencije američke vojske zaintrigirala je čitavu javnost


Mia Peretić
29.08.2019.18:00

Pozor svim vlasnicima uistinu masivnih tunela i podzemnih kompleksa jer DARPA, tajna istraživačka agencija američke vojske, hitno treba vaš podzemni jarak za svoje tajne eksperimente.

Trebaju im veliki podzemni kompleksi

Upravo su iz tog razloga jučer na Twitteru objavili da u idućih 48 sati moraju naći podzemni kompleks veličine nekoliko gradskih četvrti koji bi, po mogućnosti, trebao uključivati tunele, atrije i stubišta. Zanimljivi su im prostori koji su trenutno zatvoreni za pješake ili se mogu privremeno koristiti za testiranje.

Budućnost je pod zemljom?

I dok brojni čitatelji zamišljaju novi podzemni svijet napuštenih trgovačkih centara, bunkera i čitavih gradova u kojima su nastanjeni preživjeli stanovnici izgubljenih civilizacija, realnost je ipak mnogo drugačija i manje fantastična, no i dalje nepoznata s obzirom da DARPA ne pruža mnogo dodatnih informacija.

"Naš je cilj istraživanje modernih i inovativnih tehnologija koje mogu donijeti održiva rješenja za brzo kretanje, navigiranje i pretraživanje nepoznatih i kompleksnih podzemnih okružja kako bi se locirali objekti od interesa", objašnjavaju iz agencije.

Jednostavnije rečeno, možda DARPA želi naučiti bolje igrati skrivača jer "podzemlje" postaje sve važnije iz perspektive globalne sigurnosti i budućih planova u slučaju velikih katastrofa. 

SAD

vojska

agencija

podzemlje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter