VIDEO: najjači potres u 30 godina

Voditeljica je uspjela ostati pribrana sve do iznenadnog prekida programa, no u pogledu joj se vidio strah


100posto
22.09.2019.19:00
Voditeljica je uspjela ostati pribrana sve do iznenadnog prekida programa, no u pogledu joj se vidio strah
Screenshot/ YouTube

sažeto

Voditeljica nije mogla ni zamisliti da će u programu uživo preživjeti najjači potres u posljednjih 30 godina


100posto
22.09.2019.19:00

Šokirana voditeljica albanske televizije Ora News Lajme nije ni slutila da će tijekom čitanja vijesti uživo osjetiti najjači potres u Albaniji u zadnjih 30 godina, te da će njezin strah zabilježiti kamere.

Iako u strahu, nastavila je čitati do prekida programa

No, iako je potres bio zaista snažan, voditeljica je kao prava profesionalka nastavila čitati sve do prekida emitiranja programa.

Albaniju je jučer zatresla serija potresa, od kojih je prvi, najjači, bio magnitude 5,6 po Richteru, koliko je pripisao američki geofizički institut, dok je Albanski institut za geoznanosti izvijestio o jakosti od 5,8. Tri naknadna podrhtavanja tla imala su magnitude 5,1, potom 4,7 i 4,8. Posljednji je zabilježen nešto iza ponoći.

Ozlijeđeno više od 100 osoba

Više od stotinu osoba ozlijeđeno je, uglavnom panično bježeći iz svojih domova. Kako javljaju albanski mediji, među ozlijeđenima je i devetogodišnje dijete, a 21 osoba zadržana je na bolničkom liječenju zbog težine ozljeda.

U području Tirane 48 kuća i tri stambene zgrade zadobile su pukotine, dok su u Draču 42 kuće i četiri stambene zgrade oštećene.

Automobili su uništeni ciglama koje su padale sa zgrada u glavnom gradu, a stanovnici su svjedočili prizorima panike koja je nastala nakon snažnog podrhtavanja od kojeg su padale police, nestajalo struje i telefonske komunikacije.

Reuters

Na sjednici Vlade odlučeno je da policija bude u stanju pripravnosti kako bi kontrolirala situaciju nakon potresa. Potres se osjetio i u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u Dubrovniku.

potres

albanija

newsletter

Prijavite se na Newsletter