video: vjernici na crnoj listi

Vlasti uvele četiri koraka za discipliniranje crkava! Traže da zamjene deset Božjih zapovjedi citatima predsjednika


100posto
20.09.2019.17:00
Vlasti uvele četiri koraka za discipliniranje crkava! Traže da zamjene deset Božjih zapovjedi citatima predsjednika
istock

sažeto

Kako vjernici otkrivaju vlada prijeti da će na crnu listu biti stavljen svi oni koji se ne pridržavaju preporuka, što znači da će im putovanja biti ograničena, a školovanje i zapošljavanje će biti onemogućeni


100posto
20.09.2019.17:00

Kineska vladajuća Komunistička partija navodno cenzurira osnove kršćanstva i zatvara crkve koje se ne pridržavaju cenzure. Izvještaji tvrde da je vlada zatražila da Deset zapovijedi u crkvama bude zamijenjeno citatima predsjednika Xi Jinpinga, a da se portreti predsjednika, bivšeg vođe Mao Zedonga i druge komunističke propagande koriste u crkvama kako bi se osiguralo da su građani lojalni režimu.

"Partija se mora u svakom pogledu poštivati. Morate raditi ono što vam kaže stranka. Ako budete proturječili, vaša će crkva odmah biti zatvorena", navodno je poručeno vjernicima. 

Uklanjaju Deset zapovjedi

Crkva "Three-Self" jedna je od najvećih protestantskih crkava na svijetu te je uklonila Deset zapovjedi sa skoro svih njihovih lokacija, ali neke su, kako se izvještava, zatvoreni zbog neprovođenja vladinog plana. 

Tako su vjernici otkrili kako vlada prijeti da će na crnu listu biti stavljen svi oni koji se ne pridržavaju preporuka, što znači da će im putovanja biti ograničena, a školovanje i zapošljavanje će biti onemogućeni. 

Zabrana vjerskih pamfleta

"Krajnji cilj Komunističke partije je "da postane Bog ". To je vrag oduvijek želio", rekao je pastor iz jedne državne protestantske crkve i dodao da vlada ima proces u četiri koraka za metodičko uništavanje crkava uništavanjem osnovnih načela.

"Prvi korak vlade je zabraniti vjerske pamflete," rekao je. "Zatim miče križeve i počinje provoditi "četiri zahtjeva" naređujući da se nacionalna zastava i " osnovne socijalističke vrijednosti" postave u crkve. Potom se postavljaju nadzorne kamere za praćenje vjernika i vjerske aktivnosti. Posljednji korak je zamjena Deset zapovjedi govorima kineskog predsjednika. Nedavno je vlada također počela primjenjivati zakon da crkva ne može prihvati nikoga mlađeg od 18 godina.

Kina

crkva

vlada

propaganda

newsletter

Prijavite se na Newsletter