Za sada je riječ o nepravomoćnoj presudi

Vladimir Gredelj se pune tri godine ne smije baviti odvjetničkim poslom radi težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva


100posto
09.07.2019.14:00
Vladimir Gredelj se pune tri godine ne smije baviti odvjetničkim poslom radi težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Posljednjih pet godina gotovo 40 odvjetnika privremeno je ostalo bez prava na bavljenje odvjetništvom, dok se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni koji su trajno ostali bez licence


100posto
09.07.2019.14:00

Vladimiru Gredelju, kontroverznom bjelovarskom odvjetniku, Viši disciplinski sud Hrvatske odvjetničke komore izrekao je jedinstvenu disciplinsku mjeru koja se tiče gubitka prava na obavljanje odvjetništva u trajanju od tri godine. Stoji tako u službenom odgovoru iz HOK–a koji je stigao nakon upita Regionalnog portala Bjelovar.live.

Za sada je riječ o nepravomoćnoj presudi, a slijedom žalbe bjelovarskog odvjetnika na tu presudu, postupak još uvijek traje pred Vrhovnim sudom Republike Hrvatske.

Kako navode iz HOK–a, disciplinska mjera Gredelju je izrečena koncem studenog prošle godine, a radi počinjenih težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva iz članka 96. točka 8. Statuta Hrvatske odvjetničke komore.

U posljednjih pet godina gotovo 40 odvjetnika privremeno je ostalo bez prava 

Mario Todoric / CROPIX

U točki 8. spomenutog članka stoji kako se odvjetniku disciplinska mjera može izreći ''ako protivno propisima traži i prima naknadu od stranke koju je bio dužan zastupati besplatno ili ako traži naknadu veću nego što je propisano Tarifom''.

O postupku koji se protiv Gredelja ranije vodio na Disciplinskom sudu kao prvostupanjskom tijelu HOK–a pisali smo još početkom 2017. godine, a članak možete pronaći ovdje.

Inače, u posljednjih pet godina gotovo 40 odvjetnika privremeno je ostalo bez prava na bavljenje odvjetništvom, dok se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni koji su trajno ostali bez licence.

Sud

odvjetnik

Vladimir Gredelj

nepravomućna presuda

ugled

newsletter

Prijavite se na Newsletter