Bruxelles

'Više pritvarajte migrante koji čekaju deportaciju da ne pobjegnu'


HINA
02.03.2017.19:00
'Više pritvarajte migrante koji čekaju deportaciju da ne pobjegnu'
Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Bruxelles poručio


HINA
02.03.2017.19:00

Članice EU-a trebale bi više pritvarati migrante koji nemaju izgleda dobiti azil kako bi se spriječilo da pobjegnu prije deportacije, rekao je u srijedu europski povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos. EU pokušava obuzdati migraciju nakon što je oko 1.6 milijuna izbjeglica i migranata stiglo od 2014. do 2016. na njezine obale u Sredozemnom moru. Unija također želi spriječiti nove dolaske i deportirati više ljudi.

"Stopa povratka mora se popraviti", rekao je Avramopoulos predstavljajući novi, neobvezujući prijedlog Europske komisije.

"Zemlje članice bi trebale koristiti mogućnost pritvaranja migranata ako postoji rizik od bijega i kako bi imale dovoljno vremena za postupak vraćanja i readmisije", dodao je.

Bruxelles procjenjuje da bi iz EU-a trebalo vratiti oko milijun ljudi, ali se vraća samo trećina. Dok zakonodavstvo EU-a postavlja minimalne zajedničke standarde za vraćanje migranata, neke zemlje članice imaju strožije nacionalne zakone koji bi se mogli ublažiti da bi se taj proces olakšao, smatraju u Komisiji.

upravo sada

migranti

Bruxelles

azilanti

deportacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter