VIDEO: Pijetlovi silovatelji smetaju aktivistima

Veganski transfeministički libertarijanci razdvajaju kokoši od pijevaca: 'To je silovanje, seks nije konsenzualan, koke moraju dati pristanak!'


Mia Mitrović
09.09.2019.19:00
Veganski transfeministički libertarijanci razdvajaju kokoši od pijevaca: 'To je silovanje, seks nije konsenzualan, koke moraju dati pristanak!'
iStock

Mia Mitrović
09.09.2019.19:00

Na španjolsku farmu peradi nedavno su upali aktivisti kako bi razdvojili kokoši od pijetlova. Prema njihovom mišljenju, pijetlovi svakodnevno siluju kokoši bez njihova pristanka. 

Video akcije objavila je udruga Almas Veganas (veganske duše) iz grada Giorna u Španjolskoj, a njeni se članovi predstavljaju kao 'antispecisti', 'transfeministi' i 'libertarijanci', piše Dayly Mail. 

U tijeku akcije, razbili su i kokošja jaja jer smatraju da pripadaju kokošima, a ne ljudima. Njihov video na Twitteru je pogledan 570.000 puta i mnogi se Twitteraši pitaju radi li se o šali, no članovi grupe Almas Veganas smrtno su ozbiljni.

I koke imaju ljudska prava 

Antispecisti su podvrsta vegana koja smatra da među životinjskim vrstama nema razlika te da bismo sve životinje trebali tretirati kao i ljudsku vrstu. Smatraju i da nije fer da se neke životinjske vrste poput pasa ili mačaka tretiraju bolje od drugih.

Transfeministi pak nastoje objediniti feministički pokret s pravima transrodnih osoba, a na pojam roda gledaju kao na patrijarhalni koncept kojemu je cilj ugnjetavanje žena.

Članovi grupe Almas Veganas gostovali su u nekoliko popularnih emisija na televizijama u Španjolskoj gdje su popularizirali svoje stavove. Nedavno su nastupili i u emisiji 'Todo Es Una Menira' ('Sve je laž') gdje ih je voditelj uvrijedio do groba jer ih je izvrgnuo kolektivnom ruganju.

Razbili jaja jer ne pripadaju ljudima 

Komentirajući negativne reakcije, članovi kolektiva kazali su da su ih očekivali, no da su iskoristili društvene mreže kako bi poslali poruku onima koji ih razumiju. Objasnili su i da pijetlovi nasrću na koke bez njihova pristanka stoga je njihova dužnost razdvojiti ih.

„Kokoši izbjegavaju seksualni čin i bježe svaki puta kada ih pijetlovi pokušavaju zajašiti. Neke od njih pijetlovi ozbiljno ozljeđuju prilikom parenja. Osim toga, genetski su modificirane kako bi mogle nesti što više jaja pa je naša dužnost spriječiti ih u prokreaciji“, tvrde ovi tvrdokorni vegani te dodaju da svi oni koji jedu meso 'financiraju životinjsko ropstvo' i da je 'hranjenje mesom životinja čisti fašizam'.

bizarno

vegani

Almas Veganas

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter