Špica sezone, ali ne kako bi to HDZ htio

'Veća smjena ministara nego gostiju' društvene mreže naslađuju se s odlaskom drugog ministra ovog mjeseca


Valerija Bebek
15.07.2019.16:00
'Veća smjena ministara nego gostiju' društvene mreže naslađuju se s odlaskom drugog ministra ovog mjeseca
Matija Djanjesic / CROPIX

sažeto

Sada već bivši ministar državne imovine nije mogao podnijeti pritisak 'neviđenog udara na dostojanstvo i mir njegove obitelji'


Valerija Bebek
15.07.2019.16:00

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je danas neopozivu ostavku, kao razlog je naveo "neviđeni udar na dostojanstvo i mir njegove obitelji", koji nije bio u stanju prihvatiti. Svoju ostavku obznanio je u Novom Vinodolskom gdje je potpisivao ugovor o darovanju državnih nekretnina Gradu

"Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine", kazao je i dodao da je nakon podnošenja ostavke predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću uputio dopis Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata.

 

Reakcije na društvenim mrežama počele su pljušatati jedna za drugom, uspoređujući odlazak ministara iz Vlade RH sa smjenom gostiju, u ne baš blistavoju trusitičkoj sezoni pa sve do zaključka bivše premijerke Jadranke Kosor koja je kazala: "Nije više pitanje tko će otići. Pitanje je tko će ostati".

Čovjek koji je do danas bio zadužen za upravljanje državnom imovinom imao je mnoge nerazjašnjene vlastite nekretnine o kojima se u medijima čita od travnja ove godine. Od prvog Globusovog otkrića o vili u Živogošću do neprijavljene kuće u zagrebačkim Remetama, dogovori s Isusovcima zbog kojih je došao do stana u centru Zagreba i mnoge druge. Taj lajtmotiv imovine je ono što je posebno zanimljivo društvenim kroničarima.

Vlada RH

ostavka

Goran Marić

Ministar državne imovine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter