VIDEO: ŠOKANTNI DETALJI STRAVE U SPLITU

'Već u petak se znalo da će se potući, posvađale su se zbog dečka i komentiranja na Fejsu, svi su bili pozivani po grupama i SMS-ovima...'


Juraj Filipović
30.01.2018.12:30
'Već u petak se znalo da će se potući, posvađale su se zbog dečka i komentiranja na Fejsu, svi su bili pozivani po grupama i SMS-ovima...'
Screenshot/100posto

sažeto

Stotine učenika prisustvovalo je unaprijed dogovorenom obračunu između dvije djevojke iz obližnje škole. One su se divljački tukle, a ostali su navijali, snimali, huškali...


Juraj Filipović
30.01.2018.12:30

U ponedjeljak se u Splitu, u Ličkoj ulici, dogodio zastrašujući incident. Nekoliko stotina učenika prisustvovalo je unaprijed dogovorenom obračunu između dvije djevojke iz obližnje srednje škole. One su se divljački tukle do krvi, a ostali su navijali, snimali, huškali ili pak mirno promatrali.

Kako saznaje portal 100posto učenice ne pohađaju istu školu. Naime, djevojke su učenice Ekonomsko-birotehničke i Tehničke prometne škole u Splitu.

Učenica koja je fizički oborila na pod drugu učenicu te je udarala šakama i nogama učenica je prvog razreda u Ekonomsko-birotehničkoj školi.

Sukob je trajao duže, a sad je eskalirao

Od ravnateljice spomenute škole Nede Bartulin, dobili smo tek kratak komentar.

"Ne bih pričala o tome. Na policiji je da odradi posao, naime, radi se o vrlo osjetljivom pitanju i djeci i tek treba vidjeti što je uzrokovalu tučnjavu".

Valja napomenuti i to da se neslužbeno od upućenih izvora iz iste škole može saznati da je riječ o sukobu dviju učenica koji je trajao dulje vrijeme, ali je sad eskalirao.

"Još u petak sam čuo po hodniku priče učenika da se sprema veliki okršaj. Navodno se ta informacija dijelila po Facebook grupama, SMS-ovima..., kazao nam je djelatnik Ekonomsko-birotehničke škole koji je htio ostati anoniman.

Pritom je i dodao to kako je od kolega čuo da je uzrok problema bio navodno jedan dečko, a da su su se učenice posvađale zbog komentiranja njegovih fotografija na Facebooku.

Vjerojatno je riječ o ljubomori, a znate kakvi su adolescenti. Benigna svađa vrlo lako se uz psihologiju mase i hormone pretvori u linč i dosta ozbiljne fizičke obračune.

Uslijed tučnjave oštećeni i parkirani automobili

Na snimci koju portal 100posto ima u posjedu vidljivo je kako se dvije djevojke žestoko vrijeđaju, a zatim jedna napada drugu, baca je na pod te udara nemilosrdno šakama i nogama na oduševljenje mase koja je uglavnom mobitelima snimala tučnjavu.

Djevojka iz Tehničke prometne škole, pretrpjela je niz udaraca, jedva se ustala s poda, vidno ošamućena i u stanju šoka.

Uslijed obračuna, oštećeni su i parkirani automobili po kojima su se dječaci i djevojčice penjali ne bi li bolje vidjeli kako im se kolegice fizički razračunavaju.

Policija dobila dojavu, ali kad su došli nije bilo nikoga

Isto tako, valja spomenuti da se sve dogodilo u neposrednoj blizini splitske Policijske uprave. Policijsko sjedište je od mjesta incidenta udaljeno otprilike 50 metara, no iz policije nam kažu kako ništa nisu čuli. Dodali su da su nekoliko sati prije obračuna dobili dojavu da se tučnjava sprema baš u Ličkoj ulici, ali kada su njihovi službenici tamo došli nisu zatekli nikoga.

"Došli smo u posjed snimki, sada nastojimo utvrditi identitete sudionika u tučnjavi. Dakle, ništa ne možemo reći osim da provodimo kriminalističku istragu. Za sada je u policiji zadržana jedna osoba koja se dovodi u svezu sa sudjelovanjem u navedenoj tučnjavi", kazala nam je glasnogovornica splitske policije.

Split

video

nasilje

tučnjava

snimka

učenice

fizički obračun

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter