PAPA FRANJO

'Užasnut sam neprihvatljivim pokoljem u Siriji'


HINA
05.04.2017.11:50
'Užasnut sam neprihvatljivim pokoljem u Siriji'
REUTERS

sažeto

Papa Franjo je u tjednoj audijenciji izrazio uznemirenost kemijskim napadom u Siriji, kao i terorističkim činom u Sankt Peterburgu


HINA
05.04.2017.11:50

Papa Franjo osudio je u srijedu u Vatikanu "neprihvatljivi pokolj" u Siriji gdje su u kemijskom napadu poginule 72 osobe što je izazvalo zgražanje u cijelom svijetu.

"Užasnut sam najnovijim događajima u Siriji. Duboko žalim zbog neprihvatljivog pokolja do kojeg je došlo u utorak u pokrajini Idlib gdje su ubijeni deseci osoba bez zaštite, među kojima toliko djece", kazao je Papa u tjednoj audijenciji.

"Molim se za žrtve i njihove obitelji i pozivam na osvješćivanje sve one koji snose političku odgovornost na lokalnoj i međunarodnoj razini kako bi se prekinula ta tragedija", kazao je pred tisućama vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra.

"Potičem napore onih koji usprkos nesigurnosti i teškim uvjetima nastoje dopremiti pomoć stanovništvu tog područja", naglasio je on.

Papa Franjo rekao je također da su njegove misli i sa žrtvama "teškog napada" u kojem je poginulo 14 osoba a 49 ih je ozlijeđeno u ponedjeljak u Sankt Peterburgu, u Rusiji.

papa Franjo

teroristički napad

kemijski napad

audijencija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter