svi čekaju dolazak 'cara'

Utrka za Putina: hoće li ruski predsjednik do kraja godine prvo navratiti u Hrvatsku ili Srbiju?


Mia Peretić
30.07.2018.10:50
Utrka za Putina: hoće li ruski predsjednik do kraja godine prvo navratiti u Hrvatsku ili Srbiju?
Reuters

sažeto

Još se radi na usklađivanju rasporeda predsjednice Grabar Kitarović i ruskog predsjednika, a Aleksandar Vučić se hvali kao da je Putinov dolazak već gotova stvar


Mia Peretić
30.07.2018.10:50

Status globalnog hita i najvatrenije nogometne navijačice predsjednici Kolindi Grabar Kitarović možda pomogne prilikom finalizacije dogovora oko prvog službenog posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Hrvatskoj, koji je, kako je za ruske medije potvrdila predsjednica, u fazi pregovora. Navodno bi do njega možda moglo doći već i do kraja ove godine, a na detaljima se intenzivno radi:

"Datum posjete ovisi o rasporedu predsjednika Putina, kao i o mom rasporedu", rekla je Grabar Kitarović, naglašavajući već postignut napredak u bilateralnim odnosima Hrvatske i Rusije, prenosi ruska agencija Tass.

Predsjednica je Putina u Zagreb pozvala već za vrijeme prošlogodišnjeg boravka u Sočiju, a poziv je ponovila i prilikom čestitke povodom njegove pobjede na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Razgovori bi se trebali voditi oko rješavanja problema modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu, jačanja gospodarske suradnje, ali i pitanja Agrokora.

Putin je i u susjednim državama poželjan gost: srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pohvalio se da ga očekuje već u studenom, prikazavši Putinov dolazak kao gotovu stvar, iako iz Kremlja službeni posjet još nije potvrđen.

Što reći, svi žele Putina, a samo treba vidjeti, s obzirom na to da "ruski car" dolazi ove prostore pohoditi u kišnom jesenjem periodu, koga će ovoga puta ostaviti bez kišobrana.

Hrvatska

Rusija

Srbija

Vladimir Putin

Aleksandar Vučić

Kolinda Grabar-Kitarović

službeni posjet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter