MONSTRUOZNI SLUČAJ INCESTA

Uskoro počinje suđenje Riječaninu optuženom da je sedam godina fizički i seksualno zlostavljao kćer


Mia Peretić
27.02.2018.11:10
Uskoro počinje suđenje Riječaninu optuženom da je sedam godina fizički i seksualno zlostavljao kćer
Profimedia

sažeto

Optužnica ga tereti za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskvrnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji te nasilje u obitelji


Mia Peretić
27.02.2018.11:10

Suđenje 56-godišnjem Riječaninu, kojeg se tereti za dugogodišnje fizičko i seksualno zlostavljanje svoje sada 33-godišnje kćeri, počinje sredinom ožujka, piše Novi list. 

Suđenje će biti zatvoreno za javnost, a zbog prirode kaznenih djela istraga se vodi u tajnosti. Županijsko državno odvjetništvo muškarca tereti za dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji te nasilje u obitelji. 

Izvori bliski slučaju navode da se dio gnusnih događanja, za koje ga se tereti, zbio u proljeće 2016. godine u stanu u kojem su oboje živjeli. Primjerice, u jednom je slučaju, po dosadašnjim sumnjama, tražio od kćeri da se s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kad je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana.

Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši njezin strah i osjećaj nemoći zbog ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon čin o kojem je riječ izjednačava sa silovanjem. 

Optuženi za teška kaznena djela seksualnog i fizičkog zlostavljanja suđenje će dočekati u pritvoru. Nakon što je u travnju prošle godine otvorena istraga i određen istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio je visinu jamstva od pola pola milijuna kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode, ali, da se to i dogodilo, aktivirale bi se mjere opreza, zabrana kontakata i približavanja žrtvi. No, zakonska regulativa se promijenila i više se po tim osnovama ne može izreći jamčevina, niti izaći iz pritvora njenim plaćanjem. 

Istraga je potvrdila sumnje da je nesretna mlada žena bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja prošle godine, pa je protiv njega podignuta optužnica u listopadu prošle godine. 

Seksualnom zlostavljaču samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.

seksualno zlostavljanje

suđenje

nasilje nad ženama

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter