NEVJEROJATNE PRIČE S HITNE POMOĆI

'Ušao je u ordinaciju s pištoljem i prijetio da će nas pobiti, a na kraju se uljudno zahvalio na pregledu!'


100posto
17.12.2017.21:20
'Ušao je u ordinaciju s pištoljem i prijetio da će nas pobiti, a na kraju se uljudno zahvalio na pregledu!'
Pixabay

sažeto

Doktori iz Hitne pomoći Kliničkog centra Srbije, gdje se dnevno pregleda između 700 i 1000 pacijenata, prolaze kroz svakakve, pa i po život opasne situacije dok spašavaju živote


100posto
17.12.2017.21:20

Poznato je kako doktori žive doista stresnim životom - svakodnevno se nose s teškim odlukama i pacijentima, spašavaju živote i tu su za građane da im pomažu i osiguravaju zdrav život. Pored svog tog dnevnog stresa, događaju im se i razne bizarne situacije, a da među njima zna biti i onih posebno opasnih potvrdili su za Blic doktori iz Hitne pomoći Kliničkog centra Srbije sa sjedištem u Beogradu, gdje se dnevno pregleda između 700 i 1000 pacijenata u različitim ambulantama.

Kao jedan od dana koje u bolnici mnogi i dalje pamte izdvajaju onaj kada su zaprimili pacijenta u vrlo teškom stanju nakon što mu je bomba eksplodirala u ruci prilikom mafijaškog obračuna. Nakon što su ga uključili na aparat za reanimaciju, iz džepa mu je ispala još jedna bomba s napola izvučenim osiguračem.

U momentu je zavladao kaos i panika, a zahvaljujući prisebnosti jednog doktora pacijenti i djelatnici su evakuirani te je sve prošlo u redu.

"Hitno zbrinjavamo pacijente koji nam stižu s različitih strana. Ne znamo tko nam dolazi tog trenutka, a moramo odmah ukazati pomoć, koja je nekada i borba za život. Tu smo izloženi velikom riziku. Nešto od onoga što nam se događalo prije 15 godina, nažalost, prati nas još uvijek, iako su sada bombe zamijenjene pištoljima i noževima," izjavio je za Blic prof. dr. Predrag Mitrović, direktor internističke grupacije u Hitnom centru Kliničkog centra Srbija.

Ispričao je i kako nikada neće zaboraviti čovjeka koji im je doveo vlastitu majku u bolnicu. Ništa čudno i neobično, ali ovaj je izvadio nož nakon što je majku uveo u ordinaciju. Zatim je povikao kako će ih sve pobiti ne budu li je odmah pregledali. Mitrović spominje još jedan slučaj, naime jedan je muškarac stigao u bolnicu i nakon što je ušao u ordinaciju zatvorio je za sobom vrata te je izvadio pištolj. Prijeteći je vikao kako ne može čekati na pregled 15 minuta jer mu nije dobro i kako će sve pobiti. Većina je doktora u strahu zalegla na pod.

"Tada moramo biti  prisebni, da opustimo takvu osobu. I u većini slučajeva uspijemo. Konkretno, taj je čovjek nakon pregleda bio zadovoljan i prilikom odlaska nam se svima zahvalio. Inače, Hitni centar ima svoju službu osiguranja, ali to nisu ljudi koji u ovim slučajevima mogu puno učiniti. Imamo i sigurnosno dugme, koje postoji, ali do njega često ne možemo brzo stići kada netko tako odjednom uđe na vrata i počne prijetiti," istaknuo je prof. dr. Mitrović za Blic. 

hitna pomoć

pištolj

Novi Sad

pacijent

prijetnje smrću

Klinički centar Srbije

doktori

newsletter

Prijavite se na Newsletter