vrijeđaju osjećaje stanovništva?

Uoči izbora grad zabranio ministricu na plakatima. Ista sudbina zadesila je prije dvije godine i Štrumpfetu!


Daniel Radman
22.01.2019.09:00
Uoči izbora grad zabranio ministricu na plakatima. Ista sudbina zadesila je prije dvije godine i Štrumpfetu!
Ilustracija / Getty Images

sažeto

Na plakatu su se pojavili svi koalicijski partneri, osim liberalke Tzipi Livni


Daniel Radman
22.01.2019.09:00

Izraelce u travnju očekuju parlamentarni izbori u koje, očito, neće svi krenuti sa istih startnih pozicija. Na to je ukazala bivša ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni koja je jednostavno 'isparila' s plakata u gradu Bnei Brak.

Livni, predsjednica liberalne stranke Hatnuah na plakatu se trebala naći sa svojim koalicijskim partnerima sa sloganom 'Bez jedinstva, glas je izgubljen'. No, pokazalo se da je izgubljena – Livni.

Vraćala se iz supermarketa i vidjela da nešto ne štima

Naime, Bnei Brak je grad u kojem dominiraju ultra-ortodoksni Židovi te je općina zabranila plakate na kojima su žene, a to pravilo vrijedi i za političarke. Livni je svoj nestanak primijetila kad se vraćala iz supermarketa. Bnei Brak graniči s sjevernim dijelom Tel Aviva, u kojem ona stanuje. Odmah je reagirala putem društvenih mreža te je poručila da 'oni' – a misli se na najortodoksnije građane – ne žele izbrisati njezino lice, već lice svih Izraelki koje, kaže Livni, čine preko 50 posto stanovništva.

Je li Štrumpfeta preseksi, pitao se Jerusalem Post?

Sličan problem imala je i predsjednica socijaldemokratske stranke Meretz, Tamar Zandberg, no ona nije uklonjena s plakata, već je zabranjeno postavljanje 'billboarda' s njezinim likom.

A da ne bude sve u sferi politike, Bnei Brak se može pohvaliti s još jednom bizarnom zabranom, prije dvije godine je i Štrumpfeti zabranjeno pojavljivanje na reklamnom oglasu zbog potencijalnog vrijeđanja osjećaja stanovništva.

izbori

oglas

Izreal

Tzipi Livni

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter