foto: od junakinje do žrtve

Umjesto zahvale za junaštvo, prelijepa policajka morala ugasiti Twitter zbog odvratnih poruka: 'Osjećam potrebu da joj osobno zahvalim, malo ju pomazim pa da vidimo kuda će nas to odvesti'


Mia Peretić
17.09.2019.09:30
Umjesto zahvale za junaštvo, prelijepa policajka morala ugasiti Twitter zbog odvratnih poruka: 'Osjećam potrebu da joj osobno zahvalim, malo ju pomazim pa da vidimo kuda će nas to odvesti'
Profimedia / ilustracija

sažeto

Nakon što je njezina fotografija postala "vruća" roba na Twitteru, mlada policajka je izbrisala svoj profil


Mia Peretić
17.09.2019.09:30

Jessica Voiels, policajka - junakinja pokušala je spasiti bebu koju je s mosta bacio otac, no njezino herojsko djelo nažalost nije adekvatno nagrađeno. 

Njezin je Twitter profil "izgorio" od neprimjerenih komentara, pa ga je morala ugasiti

Naime, 24-godišnjakinja je, umjesto riječima divljenja, bombardirana napasnim porukama nabacivanja punim seksualnih aluzija, zbog čega je morala izbrisati svoj Twitter profil.

Nakon što je skočila u rijeku Irwell u Radcliffeu (Manchester), kako bi spasila 11-mjesečnog Zakarija Bennetta, dobila je gomilu komentara u kojem se čitatelji gotovo isključivo referiraju na njezin izrazito atraktivan fizički izgled. Uglavnom se radilo o muškarcima koji su pisali da ih "u bilo kojem trenutku može staviti u lisičine" ili "da bi joj drage volje dopustili da skoči i na njih". 

"Osjećam potrebu da ju upoznam i osobno joj zahvalim, malo ju pomazim pa da vidimo kuda će nas to odvesti", napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

Nakon što je njezina fotografija postala "vruća" roba na Twitteru, mlada policajka je izbrisala svoj profil, piše Daily Mail.

No, bilo je i onih koji su odmah stali u njezinu obranu. U Facebook grupi Mint Manchester jedna je žena napisala kako joj se gade svi neprimjereni komentari.

"Nije važno kako izgleda. Važno je da je skočila i pokušala spasiti dijete, a muškarci joj pišu da može skočiti na njih. Sigurna sam da ne bi skočila ni na jednog od vas, odvratno."

Bila je jedna od prvih na mjestu nesreće, no dječaku nije bilo spasa

Podsjetimo, policajka Voiels bila je jedna od prvih na mjestu nesreće u rijeci Irwell, te je pritekla u pomoć 11-mjesečnom Zakariju kojeg je navodno s mosta bacio njegov otac, 22 godišnji Zak Bennett-Eko, sada optužen za ubojstvo. Dijete su iz vode izvukli vatrogasci, a u bolnicu odvezla kola Hitne pomoći, no, nažalost, nije mu bilo spasa.

Dječakova majka Emma Blood je nakon sinove smrti na svom Facebook profilu napisala dirljivu objavu.

"U srijedu ujutro moj se život zauvijek promijenio. Probudila sam se kao mama najljepšeg dječaka, a do poslijepodneva Zakari mi je oduzet na najtragičniji način. Bio je moj život 11 mjeseci i bit će duša naše obitelji u svim godinama koje dolaze. Njegov je osmijeh topio srca. Bio je nevjerojatno voljen."

twitter

Velika Britanija

policajka

upucavanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter