Novi šok za nesretne roditelje

'Tata Slaven' tražio od prevarenih članova udruge da mu uređuju dvorac, a da preostali novac podijele između sebe!


Ružica Matić
20.05.2017.20:40
'Tata Slaven' tražio od prevarenih članova udruge da mu uređuju dvorac, a da preostali novac podijele između sebe!

sažeto

Članovi udruge Grad anđela okupili su se u subotu u nadi da će od Slavena Vujića dobiti odgovor na pitanje gdje je gotovo pola milijuna kuna...


Ružica Matić
20.05.2017.20:40

Članovi udruge Grad anđela okupili su se u subotu u dvorcu Dioš u nadi da će od predsjednika Slavena Vujića, poznatog i kao 'tata Slaven', konačno dobiti odgovor gdje je novac koji je udruzi uplaćen kroz donacije tvrtki, državnih institucija i pojedinaca koji su htjeli pomoći djeci sa senzornim poremećajima.

U nekoliko mjeseci udruga je dobila 400.000 kuna donacija, a članovi Grada anđela ističu da se novac skupljao i na promocijama Vujićeve knjige, koju je prodavao bez računa, te drugim organiziranim događanjima, a da se o uplatama nije vodila baš nikakva evidencija.

'On misli da smo svi mi malo glupi'

Izvanrednu skupštinu udruge sazvao je Vujić, a članove, od kojih su ga četvero prijavili DORH-u zbog financijskih malverzacija 'teških' stotine tisuća kuna, usput je pozvao i na radne akcije uređenja okolice dvorca koji je Grad anđela uzeo u zakup od Hrvatske salezijanske provincije Sv. Ivana Bosca.

Zeljko Hajdinjak / Cropix

Dvorac Dioš je zaštićeno kulturno dobro, a Vujić je počeo obavljati građevinske radove na njemu bez dozvola, zbog čega je radove u ožujku obustavilo Ministarstvo kulture. Salezijanci su Vujiću zaprijetili raskidom ugovora jer ga ugovor obvezuje da uredi dvorac u koji se on jesenas i uselio.

„Jedino zajedništvo može održati ugovor sa Hrvatskom salezijanskom provincijom na snazi pa se nadam da ćemo u subotu pružiti jedni drugima ruke i zagrljaje na dobrobit Grada anđela. Radnu akciju sazivam na temelju zahtjeva vlasnika koji nas je upozorio na obvezu održavanja okoliša, a ujedno i osobno smatram da je radni dan na Diošu dobar za zajednicu“, napisao je u pozivu na skupštinu Vujić.

„On misli da smo mi svi malo glupi, a on najpametniji“, govore ogorčeni članovi udruge, koji su o izvanrednoj skupštini obavijestili i 100posto.

Nema odgovora na pitanje gdje je novac

Dolazak ekipe 100posto toliko je uznemirio 'tatu Slavena' da je prekinuo skupštinu i pozvao policiju ne obazirući se na prigovore ostalih članova udruge koji su isticali kako njima novinari ne smetaju, a trebali bi imati jednaka prava na boravak u Diošu kao Vujić.

Novinari nisu smetali ni policiji, no Vujić nije htio nastaviti sa skupštinom dok smo ga god mi mogli čuti što govori.

Zeljko Hajdinjak / Cropix

Razočarani članovi Grada anđela, roditelji djece sa različitim vrstama senzornih poremećaja, od Vujića na skupštini u dvorcu Dioš nisu dobili odgovor na pitanje gdje su nestale stotine tisuća kuna. 

Rekao im je da na računu udruge ima još 64.000 kuna i predložio da ih podijele između sebe te ih uplate drugim udrugama po vlastitom izboru, no odbili su ga.

Već traži nove žrtve?

„Kad netko ukrade nadu vašoj djeci, od toga nema gore stvari. To je čak i puno gore od krađe samog novca“, ističe Zvonimir Rukavina, član Grada anđela i roditelj djeteta s poteškoćama.

Članovi udruge smatraju da Vujić već traži nove žrtve, i to im je zapravo najgore od svega. 

autizam

tata Slaven

Slaven Vujić

Grad anđela

djeca sa senzornim poremećajima

dvorac Dioš

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter