Video: Kako je dobro biti gazda u svom sokaku

Ulovili smo HDZ-ovca Josipa Đakića kako vozi bijesni motor bez kacige. Opet se potvrdilo da zakon nije isti za sve


100posto
18.07.2019.09:45
Ulovili smo HDZ-ovca Josipa Đakića kako vozi bijesni motor bez kacige. Opet se potvrdilo da zakon nije isti za sve
Screenshot RTL

sažeto

Lokalni moćnici su ipak jednakiji pred zakonom od drugih, pokazuje to slikovito primjer Josipa Đakića koji se vozika na motoru bez kacige


100posto
18.07.2019.09:45

Postoji li itko u zemlji i šire tko bi se usudio sjesti na motor, pogotovo neki velike kubikaže poput recimo ovog BMW-a sa slike, bez kacige? Pa iako i da se provoza do dućana i nazad? I da prođe bez ikakvih posljedica, mislimo ipak na one prekršajno-financijske?

Na snimci koju je prikazala Potraga RTL-a, u reportaži Silvane Menđušić prikazan je virovitički HDZ-ovac Josip Đakić, u narodu poznat po svom robusnom stilu ophođenja i osebujnim savijanjem pravila.

Josip Đakić Jopa, kako ga nazivaju u rodnome kraju, iza sebe ima dva propala braka i četvoricu sinova. Više je puta evidentiran i kažnjen zbog niza kaznenih dijela, najviše se tu ističu fizički napadi na neku osobu. U virovitičkom kraju naveliko su poznat on i dvojica od sinova, a u široj Hrvatskoj su se proslavili nakon degutantne 'čestitke' za pravoslavan Božić koju je na društvenim mrežama uputio njegov sin 'hotelijer' Ivan.

Prijave u ladicu

Screenshot/RTL

Kako su mediji izvještavali sve kazne protiv tate Đakića završile bi u ladici jer je načelnik policije njegov prijatelj. Tako je recimo prije desetak godina jedan lokalni HDZ-ovac anonimno prijavio da je na obilježavanju godišnjice HDZ-a Josip Đakić pretukao Virovitičanina Ivicu Mihelčića. Prijava je navodno kasnije nestala iz evidencije MUP-a, a nitko od upletenih se više toga nije mogao prisjetiti.

Ono što je ipak procesuirano 2006. kada je Đakić pravomoćno osuđen na tromjesečnu kaznu zatvora i godinu dana uvjetne kazne zbog napada na policajca.

Što se vožnje bez kacige tiče, evo što kaže MUP: "nošenje propisane, homologirane i uredno pričvršćene zaštitne kacige. To je ako vozite motocikl ili moped i vaša zakonska obveza, a kazna za vožnju bez kacige iznosi 1000 kuna uz obvezno isključenje iz prometa".

Pa čak i da je ova vožnja izvučena iz televizijske arhive i da je odvožena isključivo za potrebe snimanja, poruka koja se šalje takvim ponašanjem nije dostojna jednog "uglednog" lokalnog moćnika, a još manje saborskog zastupnika.

virovitica

motocikl

kaciga

josip đakić

newsletter

Prijavite se na Newsletter