Marija i Josip u čudu

Ukrali Isusa iz jaslica: 'Želio bih vjerovati da je netko bio u velikoj potrebi posjedovanja maloga Boga, ali jako me je teško u to uvjeriti'


Valerija Bebek
02.01.2019.08:25
Ukrali Isusa iz jaslica: 'Želio bih vjerovati da je netko bio u velikoj potrebi posjedovanja maloga Boga, ali jako me je teško u to uvjeriti'
Facebook

sažeto

Pokraj katedrale sv. Vida u Rijeci netko je vandalizirao jaslice, osim što je ukrao Isusa, otpilili su prste jednom pastiru


Valerija Bebek
02.01.2019.08:25

Prvi dan nove godine nije se baš proslavio, barem ne u Rijeci i riječkoj katedrali. "Neugodno iznenađenje ispred naše Katedrale... Marija i Josip u čudu, nestalo im je Dijete iz jaslica... Prvo sam pomislio pa nisu već krenuli u bijeg prema Egiptu i još sam Isus bez Roditelja u današnje vrijeme da se je uputio na toliki put... teško...", piše uz Facebook objavu Riječke nadbiskupije. Nastavljaju da iako je za ne povjerovati, netko je u novogodišnjoj noći 'posudio' malog Isusa iz vanjskih jaslica uz Katedralu.

"Želio bih vjerovati da je netko bio u alarmantnoj velikoj potrebi posjedovanja maloga Boga pa ga je otuđio iz duhovnih razloga, ali jako me je teško u to uvjeriti...", napisao je rektor katedrale sv. Vida mons. Matija Matičić. "S druge strane ne mogu ovo povezivati s vjerskom netolerancijom, da je nekome sljedbeniku nekoga drugoga Boga zasmetao kršćanski Bog pred Njegovim hramom, jer naši su odnosi u Rijeci više od dijaloga oni su prijateljski, obiteljski i to stalno i svjedočimo...", nastavio je mons. Matičić.

Facebook

"Onaj ili ona koji su otuđili Isusa iz jaslica nisu ni svjesni koliku su odgovornost preuzeli na sebe, jer od 22.12. tolike stotine duša, djece i obitelji su izrekle svoje molitve pred tim Djetetom..."

Osim ukradenog malog Isusa, jednom pastiru su otpiljeni prsti. "Osoba od koje smo ih unajmili živi od toga, jer je to umjetnički rad jednog čovjeka iz Međimurja i u stalnoj su postavci tamo kad nisu u najmu... i još sam čovjeku napomenuo, ako se nešto dogodi ne možemo preuzeti odgovornost, a gospodin mi je rekao 'Ma dajte pa tko bi išta učinio jaslicama'... Eto...učinio je...", ogorčeni su u Rijeci.

Facebook

Za kraj su pozvali sve sugrađane da obrate pozornost po gradu ako nije Isus odbačen u neke druge jasle "iz nečijeg dokazivanja lažne i prividne snage odnosno nezrelosti i nekulture...", Također su uputili poziv nepoznatom počinitelju da vrati "Božić" tamo otkud ga je otuđio odnosno tamo gdje pripada... u jasle u svetu Obitelj i svima nama.

"Za mene osobno svaki je vjerski simbol svet, jer je svet mome bratu ili sestri, mome susjedu koji vjeruje i štuje drugačije...", zaključio je rektor katedrale.

Rijeka

Isus

jaslice

katedrala sv. Vida

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter