baš nam je ovo čudno

Uhvatili su muškarca bez vozačke dozvole u rutinskoj kontroli. Što mislite je li on prošao podjednako dobro kao ministrica Žalac?


100posto
25.03.2019.16:00
Uhvatili su muškarca bez vozačke dozvole u rutinskoj kontroli. Što mislite je li on prošao podjednako dobro kao ministrica Žalac?
Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

Iako ne opravdavamo što je muškarac vozio bez vozačke dozvole, stvarno je gadljivo što se prema običnim građanima i onim povlaštenima ne pristupa na isti način


100posto
25.03.2019.16:00

Ovih je dana na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 25-godišnjak koji je u subotu u Novigradu Podravskom upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 6000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 18 mjeseci, piše Podravina.hr.

I ne bi ta vijest bila ništa neobična da ovih dana nismo svjedočili sličnom slučaju, ali s bitnom drugačijim ishodom. Iako situacija nije u potpunosti ista, obje su osobe upravljale automobilom bez vozačke dozvole. I dok je ministrica Žalac automobilom naletjela na dijete, ovaj je 25-godišnjak zaustavljen u rutinskoj kontroli.

Kada nemaš stranačku iskaznicu

Marko Mrkonjic / CROPIX

I dok je ministrica platila 500 kuna kaznu. muškarac je platio 6000 kuna i ne smije sjesti za volan idućih 18 mjeseci.

Ali čini se da ovaj 25-godišnjak nema stranačku iskaznicu, nema moćne 'šefove' koji bi ga zaštitili i rekli da je ustvari u redu voziti bez vozačke. Iako ne opravdavamo što je muškarac vozio bez vozačke dozvole, stvarno je gadljivo što se prema običnim građanima i onim povlaštenima ne pristupa na isti način. 

vozačka dozvola

žalac

kažnjavanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter