UBRZO NAKON KRAĐE PALI PLJAČKAŠI DOMAĆEG LANCA TRGOVINA

Uhićeni su bili u vezi, a policajac potvrdio trend: 'Ljubavni parovi sve češće zajedno pljačkaju. Otkrio je i razlog zašto ljubav i kriminal idu skupa


Daniel Radman
08.09.2019.18:00
Uhićeni su bili u vezi, a policajac potvrdio trend: 'Ljubavni parovi sve češće zajedno pljačkaju. Otkrio je i razlog zašto ljubav i kriminal idu skupa
Andrija Lucic / CROPIX / Ilustracija

sažeto

'Ljubavni parovi često se odluče pljačkati zajedno. Razlog je taj što imaju veliko povjerenje jedno u drugo', otkrio je sarajevski policajac


Daniel Radman
08.09.2019.18:00

Ljubavni par, 32-godišnji Sarajlija i njegova pet godina starija djevojka u svome su gradu opljačkali 'Konzumovu' trgovinu. Muškarac je upao u trgovinu s nožem, zaprijetio je prodavačici i s plijenom istrčao van. Ispred trgovine u automobilu čekala ga je njegova izabranica te su se, kako već ide kod pljački, 'zaputili u nepoznatom smjeru'.

I prije su bili 'aktivni'

Profimedia

No, radost im nije dugo trajala. 'Utržak' su u rukama imali tek pet sati. Policija je tada zaustavila njihov automobil i tu je bio kraj ovog pohoda. Kako javlja Dnevni avaz, otkriveni su posve slučajno. Prometna policija je tog dana u suradnji s krim odjelom provodila pojačanju kontrolu osoba i vozila te je pljačkaško-zaljubljeni par – koje sad nazivaju bosanskim Bonnie i Clydeom – uhićen.

Nakon uhićenja otkrilo se da su njih dvoje i prije bili aktivni. Točnije, 13. kolovoza opljačkali su i jedan kiosk, a zanimljivo, i pokradeni 'Konzum' je u više meta bio meta pljačkaša.

Zašto ljubavni parovi pljačkaju?

No, Avazu je izvor iz policije otkrio još zanimljiviji podatak – u zadnje vrijeme u pljačkaške pohode sve češće idu ljubavni parovi.

"Ljubavni parovi često se odluče pljačkati zajedno. Razlog je taj što imaju veliko povjerenje jedno u drugo. Najveći je motiv koristoljublje. To je ključni motiv, bilo da je riječ o krađi, pljački ili prevari. To što je njih dvoje u vezi, nije presudno. Njih dvoje, kad se sretnu ili uđu u vezu, sumnjam da je prvo o čemu su razgovarali da će nekoga opljačkati. Ali, s vremenom oni, očigledno, shvate da je to lak način kako mogu doći do brzih para", otkrio je Avazu policajac.

Isti primjer zabilježen je i preklani. Mladić je pljačkao trgovinu, a njegova djevojka je također imala ulogu vozača. Oni su bili još neuspješniji, policiji je tada trebalo svega 20 minuta da ih otkriju. Također ih je zaustavila patrola.

Bilo je i brutalnijih primjera

Luka Gerlanc / CROPIX / Ilustracija

No, podsjeća Avaz, bilo je i još gorih primjera. Također 2017. godine 32-godišnjak i 28-godišnjakinja su upali u podstanarski stan državljanina Kuvajta koji je tražio masažu. Umjesto toga, Kuvajčanin je pretučen i pokraden, razbojnik mu je uzeo kofer, tri mobitela, novac, parfem, dvije jakne, putovnicu...

Najbrutalniji slučaj datira otprije pet godina, kad je u Sarajevu ubijena starica. Motiv je bila pljačka koju je također počinio ljubavni par. I oni su uhićeni, a na Kantonalnom sudu u Sarajevu dobili su 36 godina zatvora.

pljačka

trgovina

Bonnie i Clyde

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter