Video: Vlasti stišću prosvjednike

Uhićen jedan od organizatora 'Žutih prsluka' u Parizu, strpali ga u zatvor


100posto
03.01.2019.20:00
Uhićen jedan od organizatora 'Žutih prsluka' u Parizu, strpali ga u zatvor
Twitter

sažeto

Nakon objave na Facebooku u kojoj poziva na prosvjede, vlastima je jasno da je on jedan od orgnaizatora


100posto
03.01.2019.20:00

Jedan od lidera pokreta Žutih prsluka Eric Drouet uhićen je u Parizu zbog organizacije neprijavljenih prosvjeda. Uhićen je u srijedu navečer u blizini Elizejskih poljana, kada je s 50 drugih prosvjednika došao u blizinu Trga sloge. Došli su tamo zapaliti svijeće u znak podrške povrijeđenim demonstrantima iz tog pokreta. Drouet se nalazi u policiji zajedno s još tri osobe javljaju francuski mediji.

Inače Drouet je već bio uhićen 22. prosinca zbog nezakonitog nošenja neke vrste pendreka i 'sudjelovanja u grupi oformljenoj radi nasilja ili uništavanja', za to će mu biti suđeno 5. lipnja.

Njegov odvjetnik tvrdi da je riječ o 'neopravdanom uhićenju i praksi neke druge zemlje i nekog drugog vremena'. Otkako je pokret Žutih prsluka postao aktivan 17. studenog 2018. putem društvenih mreža oglašavale su se mnoge grupe i pozivale ljude na antivladine prosvjede. Rijetko koje otkupljenje je bilo prijavljeno, a bilo je teško identificirati organizatore okupljanja.

Međutim Eric Drouet osobno je na videu s Facebooka pozvao na organiziranje akcije te večeri na Elizejskim poljanama s ciljem 'šokiranja javnosti'. Tako su vlasti postale sigurne da je on jedan od organizatora.

uhićenje

Pariz

žuti prsluci

Eric Drouet

newsletter

Prijavite se na Newsletter