ČUDAN SMISAO ZA HUMOR

Učiteljica dodijelila nagradu školarki, rekla joj je kako je 'najizgledniji kandidat za terorista'


Vid Barić
26.05.2017.14:00
Učiteljica dodijelila nagradu školarki, rekla joj je kako je 'najizgledniji kandidat za terorista'
Pixabay

sažeto

'Bila sam šokirana', rekla je 13-godišnja Lizeth Villanueva, učenica srednje škole Anthony Aguirre u Houstonu


Vid Barić
26.05.2017.14:00

Škola u Texasu istražuje neobičan slučaj nakon što je učiteljica jednom učenici u čudnoj ceremoniji dodijelila nagradu kazavši kako je "najizgledniji kandidat za postati terorist", piše Huffington Post.

"Bila sam šokirana", rekla je 13-godišnja Lizeth Villanueva, učenica srednje škole Anthony Aguirre u Houstonu. "Učiteljica mi je rekla da sam najizgledniji kandidat za postati terorist i dala nagradu", dodala je.

Lizeth je primila nagradu za napredni program učenja koji bi trebao pomoći djeci da se pripreme za fakultet. Učiteljica, koja je ostala neimenovana, rekla je studentima kako je sve trebala biti samo šala. No, Lizeth nije bilo do smijeha.

"Nije to bila šala", rekla je. "Nisam se osjećala ugodno."

Ravnatelj Eric Lathan je na Twitteru objavio ispriku zbog "bezosjećajnog i uvredljivog" nagrađivanja učenice, dodavši kako je ono bilo održano nakon što je završila službena ceremonija dodijele godišnjih nagrada u toj školi.

"Sporna nagrada nije u duhu ideala koje želimo promicati u ovoj školi. To nije naša misija, to nije obrazovni cilj koji želimo da naši školarci dosegnu," napisao je. "Pokrenut ćemo istragu oko svega ovoga."

Majka male Lizeth je za lokalnu televiziju izjavila kako joj se ravnatelj ispričao, ali i kako želi da učiteljica snosi posljedice svojega ponašanja.

"Neka je otpuste ili nešto," izjavila je Ena Hernandez novinarima.

"Kako tako nešto može izjaviti odrasla žena, k tome i učiteljica," dodala je. "To ne može biti dobro, pogotovo s obzirom na okolnosti i sve ono što se u svijetu događa."

twitter

učiteljica

učenica

ceremonija

Lizeth Villanueva

Ena Hernandez

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter