Video: Bešćutna prosvjetna radnica

Učiteljica dobila otkaz nakon što je vukla bolesnog učenika po podu škole


100posto
08.01.2019.18:00
Učiteljica dobila otkaz nakon što je vukla bolesnog učenika po podu škole
Facebook

sažeto

Dječak ima dijagnoze autizma, ADHD, PTSP, anksioznost i depresiju


100posto
08.01.2019.18:00

Škola u američkoj državi Kentucky otpustila je učiteljicu, nakon što se pojavila video snimka na kojoj se vidi da po podu hodnika vuče autističnog dječaka (9). Učiteljica čiji identitet nisu htjeli otkriti otpuštena je u ponedjeljak, dva mjeseca nakon što se incident dogodio, prenosi CNN.

“Učiteljica je 'uklonjena' iz škole nakon formalne istrage, a slučaj je prijavljen Odboru obrazovnih standarda u Kentuckyju", rekla je nadzornica školskog okruga Sherry Horsely.

Majka dječaka Angel Nelson rekla je da je njezin sin izveden iz učionice pošto je imao 'ispad'. Žena je na svojoj Facebook stranici objavila video snimku s nadzornih kamera u školi, na kojoj je vidljivo kako učiteljica drži dijete za zapešća i vuče ga hodnicima.

U objavi majka je napisala da njezin sin ima dijagnoze autizma, ADHD, PTSP, anksioznost i depresiju, uz to govor mu je ograničen. Zbog svega toga, tvrdi majka, dječak je sklon 'slomovima'.

Ova obitelj u listopadu se preselila u taj okrug. "On se pokušava prilagoditi i sklopiti prijateljstva", kazala je žena. Nelson tvrdi da je njezin sin postao frustriran nakon što mu je učiteljica rekla da nastavi raditi, nakon što je njemu trebala pauza. "Nikoga nije povrijedio", kazala je majka.

Kamera u učionici bila je usmjerena u kut, tvrdi Angel Nelson, tako da ne postoji video zapis onoga što se tamo događalo. Njezin sin tvrdi da ga je učiteljica grubo gurnula nazad na stolicu. Nikada neće saznati što se točno dogodilo jer njezin sin ima ograničen govor, a u ovom incidentu ozlijeđena su mu zapešća i uništene cipele.

škola

zlostavljanje

otkaz

učiteljica

newsletter

Prijavite se na Newsletter