NIKOG NIJE BRIGA AKO SU ATEISTI

Učenici sedmih razreda na satu hrvatskog moraju napisati vlastitu molitvu Bogu i izmišljeni intervju sa svećenikom


Sanja Rapaić
28.12.2017.17:00
Učenici sedmih razreda na satu hrvatskog moraju napisati vlastitu molitvu Bogu i izmišljeni intervju sa svećenikom
iStock

sažeto

U čitanci 'Snaga riječi 7' od učenika se traži i da u posjet svojoj obitelji pozovu Isusa te da odgovore na pitanje osjećaju li se pozvanima služiti Kristu


Sanja Rapaić
28.12.2017.17:00

Žele li dobiti prolaznu ocjenu iz hrvatskog, učenici sedmih razreda osnovnih škola, bez obzira na to jesu li oni i njihovi roditelji kršćanske, neke druge vjeroispovijesti ili su pak ateisti, moraju napisati vlastitu molitvu Bogu i izmišljeni intervju sa svećenikom.

U čitanci 'Snaga riječi 7' od učenika se traži i da u posjet svojoj obitelji pozovu Isusa te da odgovore na pitanje osjećaju li se pozvanima služiti Kristu. U sklopu nastavnog sadržaja iz hrvatskog jezika djeca moraju na internetu tražiti i dijelove evanđelja koje će potom pročitati svojim vršnjacima u razredu.

Navedena pitanja i zadaci nalaze se, kako piše Tportal, u poglavlju 'Vjera i domovina', kao sastavni dio metodičke obrade sadržaja triju religioznih pjesama - 'Nađeni Bog', 'Kuda bih vodio Isusa' i 'Ribar ljudi'. Da stvar bude još zanimljivija, prema tablici Ministarstva znanosti o preferencijama učitelja u odabiru udžbenika, upravo je sporna knjiga najpopularnija hrvatska čitanka za sedmi razred (u 615 razrednih odjela ili 33 posto). 

Čeka se očitovanje ministrice znanosti i obrazovanja, Blaženke Divjak, o tome kako se ovakav udžbenik mogao 'prošvercati' na nastavu hrvatskoj jezika za učenike sedmih razreda.

vjeronauk

hrvatski jezik

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter