Tin Šunjerga doveden pred sud

Ubojica roditelja došao u lisicama, gledao je smireno pred sebe bez imalo nervoze


Lada Novak Starčević
28.03.2017.11:30
Ubojica roditelja došao u lisicama, gledao je smireno pred sebe bez imalo nervoze

sažeto

Očevici kažu da je mladić pričao tiho s odvjetnikom


Lada Novak Starčević
28.03.2017.11:30

Tin Šunjerga doveden je policijskim kombijem danas oko 10.45 na Županijski sud u Šibeniku. Čekajući na ulaz kod istražnog suca bio je u lisicama u policijskoj pratnji. Bio je u društvu odvjetnika.

Očevici kažu da je ubojica roditelja djelovao vrlo smireno i plaho. Tiho je pričao bez imalo nervoze. Uopće nije spuštao pogled i mirno je gledao ispred sebe iako je na hodniku suda bilo i drugih građana, koji su nevješto skrivali nervozu.

"I onaj drugi momak je bio s njim. Valjda onaj što je bio kad je ubio mamu", rekla nam je Šibenčanka, koja se tamo zatekla. 

Osim nad Šunjergom, provodi se kriminalističko istraživanje i nad jednim maloljetnikom 17-godišnjakom te 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela, izvijestila je policija. 

Do oružja došao provalom u sef

Naime, 19-godišnjak nije bio sam kada je u polju kod Čiste Velike iz vatrenog oružja ubio majku. S njim je bio još jedan mladić koji je jučer također uhićen. Drugoj dvojici mladića Šunjerga je ispričao da je ubio roditelje kasnije kada su zajedno pili po kafićima u Vodicama.

Tragedija se desila u subotu kada je Tin htio ići u Vodice na rođendan što mu roditelji najvjerojatnije nisu dopustili. Šunjerga je roditelje ubio očevim privatnim pištoljem, do kojeg je došao provalivši u kućni trezor.

Facebook/Tin Šunjerga

MUP je u ponedjeljak poslijepodne objavio kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad Tinom Šunjergom kojeg sumnjiče za dva kaznena djela teškog ubojstva svojih roditelja, Marina Šunjerge (45) i Silve Šunjerge (46) 

"Osumnjičeni je 25. ožujka između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, radi neslaganja roditelja oko njegova ponašanja, na okrutan i podmukao način usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem, koje je legalno posjedovao njegov otac i koje oružje je čuvao na zakonom propisani način. Osumnjičeni je do oružja došao provalom u sef.  Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", priopćio je MUP. 

ubojstvo

Šibenik

Tin Šunjerga

Čista Velika

Silva Šunjerga

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter