Novi detalji stravičnog zločina

Ubojica nije bio sam, imao je pomagača. Nakon masakra počistili su mjesto zločina, no ostavili su jedan trag koji bi ih mogao otkriti


Mia Mitrović
15.08.2019.16:00
Ubojica nije bio sam, imao je pomagača. Nakon masakra počistili su mjesto zločina, no ostavili su jedan trag koji bi ih mogao otkriti
Profimedia

sažeto

Ubojeice su pomno uklonili sve tragove s mjesta zločina, no prilikom bijega izgubili su novčanicu od 50 eura. 


Mia Mitrović
15.08.2019.16:00

Nezapamćen zločin potresao je u petak zaseok Valja Vratna u blizini idiličnog sela Jabukovac u Negotinskoj krajini na sjeveroistoku Srbije. Hicima u glavu likvidirana je čitava jedna obitelj, Raja Kazimirović (73), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Opkirić (76) i njena kći Dragana Jozeljić (53). Raja i njegova majka sahranjeni su u četvrtak na seoskom groblju, a pogreb je osiguravala policija.

Policija još uvijek tapka na mjestu. Ne zn a se tko ih je ubio, s kojim oružjem, kao ni motiv zločina. istragu dodatno otežava to što su leševi više dana što je kontaminiralo mnoge tragove.

Ispremetali cijelu kuću u potrazi za novcem 

Na mjestu zločina nisu pronađena čahure kao ni krv žrtava. prema načinu na koji su tijela ležala, zaključuje se da ih je smaknuo profesionalac s deset hitaca. U tijeku je opsežna istraga, a na teren su poslani forenzičari iz Beograda. Policija smatra da je ubojica imao barem jednog pomagača kako bi što temeljitije obavio svoj posao i počistio za sobom.

Međutim, učinili su jednu pogrešku koja bi ih mogla odati. Naime, prilikom bijega, ispala im je novčanica od 50 eura. pronađena novčanica dokaz je da su ubojice iz kuće odnijeli novac, no prilikom bijega nisu bili dovoljno oprezni.

Tom Dubravec/CROPIX

O kojem se iznosu radi, znaju samo okrutni ubojice i njihove žrtve. Kako u kući nije pronađeno ništa, smatra se da su sve uzeli na što upućuju i ispreturane stvari u kući Kazimirovića. pronađena novčanica poslana je na DNK analizu i vještačenje što bi moglo pomoći da se ubojicama uđe u trag.

Policiji posao otežava i činjenica da nitko ništa nije vidio, niti čuo jer je najbliža kuća udaljena oko 500 metara od imanja Kazimirovića. Otkriveno je da je Raju i Ljubinku ubio isti čovjek. Njega je ubio s pet metaka jer je pokušao pobjeći na traktoru. S četiri metka pogođen je u grudni koš i trbuh, a dokrajčen metkom u glavu.

Ćup zlata

Mještani govore da je naručitelj ubojstva plaćeniku iskeširao oko 10.000 eura te i dalje misle da je motiv ćup zlata koji je Raja posjedovao.

"Netko je znao da je Raja pronašao ćup sa zlatom i želio ga se dočepati. Prije tri godine Raja je sadio voće i kada je iskopao rupu za sadnicu, našao je ćup pun zlatnika. Taj je ćup tamo navodno zakopao njegov pradjed. I on je kao i Raja bio imućan, a bavio se prodajom vina i rakije", ispričao je jedan mještanin.

Reuters

"Zašto je Raja krio novac i ponašao se kao da je siromašan, nikom nije jasno. Bio je zatvoren, usamljen i tvrd. Nije se družio sa susjedima", kazao je drugi, a da je riječ o djelu profesionalca smatraju i kriminalisti.

"Zločin je planiran, a ubojica je danima promatrao žrtve i njihove susjede. Pratio je njihovo kretanje i navike te vrebao najpovoljniju priliku da napadne. Imao je dovoljno vremena da sprovede svoj plan i očisti mjesto zločina", rekao je umirovljeni forenzičar Časlav Ilić.

ćup zlata

masovno ubojstvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter