Tragičan kraj potrage za nestalom

Ubio studenticu, polio ju benzinom i zapalio u svom dvorištu. Policija pronašla ostatke ljudskog mesa na zgarištu


100posto
01.07.2019.10:00
Ubio studenticu, polio ju benzinom i zapalio u svom dvorištu. Policija pronašla ostatke ljudskog mesa na zgarištu
iStock (ilustracija)

sažeto

U američkoj dravi Utah dvotjedna potraga za nestalom studenticom policiju je dovela do dvorišta 31-godišnjaka gdje su pronašli stravično mjesto zločina 


100posto
01.07.2019.10:00

U američkoj saveznoj državi Utah uhićen je 31-godišnji muškarac zbog sumnje da je u zapalio djevojku u dvorištu. Dvotjedna potraga za nestalom 23-godišnjom studenticom Mackenzie Lueck tako je dobila svoj stravičan i tragičan kraj.

Stravičan zločin

Osumnjičeni Ayoola Ajayi uhićen je u petak u svom domu u Salt Lake Cityju. U njegovom dvorištu istražitelji su pronašli zgarište na kojem su se nalazile izgoreni predmeti koji su pripadali nestaloj studentici. na zgarištu, među pepelom i žeravicom pronađeno je i ljudsko meso čiji DNK odgovara onome nestale studentice.

Policija još uvijek nije objavila koji je motiv ovog stravičnog zločina niti kako su Ajayi i studentica uopće stupili u kontakt.

Mackenzie Lueck iz El Segunda u Kaliforniji bila je studentica na sveučilištu u Utahu. Posljednji je puta živa viđena 17. lipnja kada je iz Los Angelesa sletjela na aerodrom u Salt Lake Cityju. Stigla je oko 2 iza ponoći, a taksi ju je odbacio do jednog gradskog parka. Oko tri iza ponoći sastala se s nekim u parku i otad joj se gubi svaki trag, a njen telefon u to je doba prestao emitirati signal.

Lagao policiji 

Posljednja osoba s kojom je komunicirala bio je njen ubojica Ajayi. On je priznao policiji da se s njome dopisivao dan uoči njena nestanka. Međutim, policiji je tvrdio da su posljednje poruke izmijenili oko 6 popodne. Naknadnu je komunikaciju zanijekao, usprkos dokazima koje mu je predočila policija.

Ajayi je policiji poricao i da je znao kako Mackenzie izgleda iako su u njegovom telefonu pronađene fotografije nestale djevojke. Istraga je pokazala i da su njihovi telefoni oko 3 ujutro kada je nestala bili na istoj lokaciji.

Policija je pronašla Ajaya zahvaljujući dojavi susjeda koji su nazvali policiju i rekli da su vidjeli muškarca kako nešto polijeva benzinom i pali u svom vrtu. Istraga je još uvijek u tijeku jer policija nastoji doznati je li Ajayi radio sam ili je imao pomagače.

Naknadno je otkriven i još jedan jezivi detalj. Ubojica je naime autor kriminalističkog romana koji se može kupiti na Amazonu i u kojem dvije osobe umiru tako što ih se polije benzinom i zapali. 

ubojstvo

crna kronika

Utah

nestala djevojka

newsletter

Prijavite se na Newsletter