U zraku za četiri godine

Leteći Uber sve je bliže tome da postane svarnost, a luksuzna vožnja neće imati neke najosnovnije stvari


Valerija Bebek
13.06.2019.16:00
Leteći Uber sve je bliže tome da postane svarnost, a luksuzna vožnja neće imati neke najosnovnije stvari
Uber

sažeto

Letjelica bi trebala postati komercijalna 2023., a neće imati punjače za mobitele i ostale gadgete


Valerija Bebek
13.06.2019.16:00

Posao budućnosti definitivno će biti usluga prijevoza, ali u zraku. Još jedan jaki igrač na tom polju otkrio je do sada nikad viđene fotografije svog 'letećeg taksija'.

Uber se u posljednje vrijeme prometnuo u alfu i omegu prijevoza bilo na kopnu, moru ili u zraku. Ono na čemu užurbano rade već nekoliko godina je njihov leteći taksi za koji sada tvrde da će ga pokrenuti do 2023. Stručnjaci tvrde da će let tom specijalnom letjelicom biti jeftiniji od klasične vožnje helikopterom.

Uber

Uber

Sada je Uber pokazao javnosti izgled svoje letjelice koja će moći prevoziti do četiri putnika, a koju nazivaju 'Uber Air.' Do sada su pokazali samo digitalan dizajn letjelice.

Bez punjača za mobitel

Zajedno s ovim otkrićem iz Ubera su najavili da će testiranja letenja započeti već iduće godine, a javnost će moći naručiti prijevoz njihovim letećim taksijem već 2023., za četiri godine. Još uvijek nije jasno koliko će koštati vožnja takvom letjelicom, ali iz kompanije uvjeravaju da će biti isplativija od klasičnog helikoptera.

Uber

Uber

Prve vožnje Uberovim zračnim taksijem krenut će u Dallasu u Teksasu kao i u Los Angelesu, a kasnije će se širiti ostatkom svijeta piše TechCrunch. Iz onog što se može vidjeti ovaj zračni taksi u mnogočemu izgleda kao tradicionalni helikopter. Ali neće sadržavati neka obilježja koja bi putnik koji si je naručio zračni prijevoz mogao očekivati.

Interijer su dizajnirali u francuskoj kompaniji Safran, koji su u svom razgovoru za Forbes kazali da su se odlučili odreći svega što bi moglo dati posla putnicima - držači za čaše, interaktivni ekrani, punjači i 'džepovi' na sjedalima.

Uber

Uber

Tako da putnici koji si naruče leteći Uberov taksi neće moći ni napuniti mobitel. Međutim, za to su se odlučili prvenstveno jer će najdulja vožnja trajati manje od 20 minuta od ukrcaja do iskrcaja. 'Shvatili smo da su te stvari nebitne za osmominutni let', rekao je Ian Scoley potpredsjednik dizajnerskog studija Safran.

Iako u letjelicama neće biti nekih (rekli bismo osnovnih) tehnoloških dodataka, i dalje izgledaju luksuzno.

Uber

leteći taksi

leteći Uber

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter