NAPRAVILI OŠTAR POTEZ

U susjedstvu uvedena prohibicija. Tko ne bude poštivao odluku skupštine zaradit će paprenu kaznu


100posto
13.07.2019.16:00
U susjedstvu uvedena prohibicija. Tko ne bude poštivao odluku skupštine zaradit će paprenu kaznu
Profimedia

sažeto

Alkoholna pića, pirotehnička sredstva i druga roba neće se moći kupiti u novopazarskim trgovinama poslije 21 sat


100posto
13.07.2019.16:00

Trgovine u Novom Pazaru u Srbiji poslije 21 sat neće moći prodavati alkoholna pića, pirotehnička sredstva i drugu robu koja bi mogla utjecati na remećenje javnog reda i mira.

Kazne za one koji prekrše ovu zabranu iznose gotovo 9500 kuna za pravnu osobu, 1600 kuna za odgovornu osobu te nešto više od 4500 kuna za vlasnika trgovine. Odluka je to koju je usvojio novopazarska gradska skupština, a kojom je određeno i radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Ne smiju remetiti javni red i mir

Do koliko će oni raditi ovisi o tome prodaju li alkoholna pića, nalaze li se u stambenim zgradama i puštaju li muziku. Svi ugostitelji moraju se pridržavati pravila da njihovi objekti rade bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini.

Profimedia

Ugostiteljski objekti koji poslužuju hranu i alkoholna pića, a nisu u stambenim zgradama, radit će od 7 ujutro do ponoći, a petkom i subotom do jedan ujutro. Za noćne klubove radno vrijeme je od 20 do 2 sata. Objekti koji služe hranu, a ne i alkoholna pića, mogu raditi svakog dana non-stop.

Prije nekoliko godina slična situacija u Beogradu

Međutim, ograničenje za sve kafiće u stambenim zgradama koji puštaju muziku je da mogu raditi do ponoći svim danima, osim petka i subote kada moraju biti zatvoreni u 1 ujutro.

Prije nekoliko godina u Beogradu je bila zabranjena prodaja alkohola nakon 22 sata. Zabrana je ukinuta jer je bila nepopularna i kontroverzna te je izazvala negodovanje mladih ljudi.

Srbija

alkohol

zabrana

Novi Pazar

newsletter

Prijavite se na Newsletter