NE SPREMAJTE LOPATE

U srijedu stižu veliki minusi i novi snijeg, bit će obilan i padat će diljem zemlje


100posto
05.02.2018.14:35
U srijedu stižu veliki minusi i novi snijeg, bit će obilan i padat će diljem zemlje
Srđan Vrančić / Cropix

sažeto

Početkom novoga tjedna to će se osjećati po hladnoći, osobito jutarnjim minusima, kojih će biti i ponegdje blizu mora, a sredinom tjedna u unutrašnjosti Hrvatske ponovno će biti i snijega


100posto
05.02.2018.14:35

Za razliku od iznadprosječno toplog siječnja i samog početka veljače, s gotovo proljetnim ugođajem, u veljači će vrijeme biti znatno primjerenije zimi. 

Početkom novoga tjedna to će se osjećati po hladnoći, osobito jutarnjim minusima, kojih će biti i ponegdje blizu mora, a sredinom tjedna u unutrašnjosti Hrvatske ponovno će biti i snijega. Naravno, neće izostati ni magle i poledice, a na Jadranu će biti i juga i bure, javlja HRT.

Novi snijeg

U utorak ujutro u kopnenom će području biti relativno hladno, uz mjestimičnu maglu. Danju djelomice sunčano uz porast naoblake, najprije u krajevima uz Jadran, pri čemu do kraja dana u gorju može biti slabog snijega, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije kiše. 

U srijedu oblačno s oborinama -  u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom kiša, drugdje snijeg, koji će osobito u gorju stvarati novi snježni pokrivač. U istočnoj je Hrvatskoj moguća i kiša koja se smrzava na tlu. U četvrtak djelomično razvedravanje, ali u gorju će još u početku biti snijega.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, prema kraju dana uz povremenu kišu. U srijedu kiša ponegdje može biti i obilnija, a promjenljivo s povremenom mjestimičnom kišom nastavlja se i u drugoj polovini tjedna. U utorak će zapuhati jugo koje će u srijedu jačati, a na sjevernom dijelu okrenuti na buru, podno Velebita i jaku.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a za vikend se ne čekaju oborine, ali bi jutra trebala biti sve hladnija. Dnevne temperature porast će za par stupnjeva.

Hrvatska

snijeg

vremenska prognoza

newsletter

Prijavite se na Newsletter