ULIČNI RAT UBERA I INSPEKCIJE

U Splitu vozač napao cestovnog inspektora, ozlijedio ga i pokušao pobjeći!


Juraj Filipović
15.05.2017.09:20
U Splitu vozač napao cestovnog inspektora, ozlijedio ga i pokušao pobjeći!
Cropix

sažeto

Iz Ministarstva prometa nisu nam željeli komentirati ovaj slučaj dok, kako navode, policija ne obavi svoj dio posla


Juraj Filipović
15.05.2017.09:20

Bačvice su u četvrtak, kako neslužbeno doznajemo, bile poprište nekoliko sukoba vozača – partnera "Ubera" i cestovnih inspektora Ministarstva prometa, piše Slobodna Dalmacija.

Prema trenutačno dostupnim informacijama s kojima raspolažemo, spomenutog dana u ranim popodnevnim satima, prigodom obavljanja inspekcijskog nadzora, vozač je ozlijedio inspektora udarivši ga automobilom u prednji dio koljena.

Djelatnik Ministarstva prometa uočio je vozilo na Preradovićevu šetalištu na Bačvicama, čiji je vozač od putnika upravo naplaćivao vožnju, te mu se, doznajemo, vidjevši to, predstavio i pokazao mu službenu značku.

Vozač je, kako nam kazuju očevici, tada pokušao pobjeći, na što je inspektor ponovno došao do njega sa značkom pokušavajući odraditi svoj posao kontrole, na što je ovaj jače stisnuo papučicu gasa i krenuo prema službenoj osobi ove državne institucije. Kako se inspektor nije htio izmaknuti, vozilo mu je ozlijedilo nogu, nakon čega se vozač udaljio.

Odmah nakon tog incidenta, inspektor je cijeli slučaj prijavio policiji, gdje su nam službeno potvrdili da je spomenuta osoba "pristupila u prostorije Druge policijske postaje i prijavila događaj".

Radi utvrđivanja svih okolnosti, u tijeku je policijsko postupanje, tako da još uvijek nemamo službenu potvrdu je li riječ ovdje o napadu na službenu osobu, što bi prema svemu napisanom odgovaralo toj karakterizaciji prekršaja.

Osim ovog slučaja, istog dana, dakle u četvrtak, ali u jutarnjim satima, dogodio se manji incident ispred hotela "Park", gdje je također "Uberov" partner vozač u kombiju pobjegao za vrijeme provođenja nadzora u kojem su sudjelovali i inspektorica cestovnog prometa i inspektor rada, koji je zamalo zbog toga zaradio ozljede.

Svakako, očito je da se ovaj, nazovimo ga, "ulični rat" između inspekcije i "Ubera" i dalje nastavlja, a dolaskom, odnosno zahuktavanjem turističke sezone, za očekivati je da će eskalirati broj svih vrsta nelegalnih prijevoza, posebice onih koji pod izlikom "povremenog prijevoza" zapravo nelegalno taksiraju.

Iz Ministarstva prometa nisu nam željeli komentirati ovaj slučaj dok, kako navode, policija ne obavi svoj dio posla, saznaje Slobodna Dalmacija.

Split

napad

Uber

bijeg

Bacvice

insektor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter