INICIJATIVA 'ČUVAJMO NAŠ PARK' ODRŽALA PRESSICU

U parku na Savici se pojavila policijska marica, građani stoje u redu za dežurstva


Tomislav Kukec
25.04.2017.17:50
U parku na Savici se pojavila policijska marica, građani stoje u redu za dežurstva
Zeljko Puhovski / CROPIX

sažeto

U utorak u 17:30 je u zagrebačkom parku Savica održana press konferencija inicijative 'Čuvajmo naš park'. Novinarima su se obratili Nevenka Trumbetaš - Bakić i Igor Kramarić


Tomislav Kukec
25.04.2017.17:50

U utorak u 17:30 je u zagrebačkom parku Savica održana press konferencija inicijative "Čuvajmo naš park". Novinarima su se obratili Nevenka Trumbetaš - Bakić i Igor Kramarić.

Rečeno je kako su od medija dobili informaciju kako je na terenu bio neki inspektor te kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja odlučilo da je sve u skladu s propisima i da se radi o "jednostavnoj građevini".

Odvjetnik inicijative "Čuvajmo naš park" je u utorak također bio u Zagrebu, no nije mogao doći do nikakvih podataka o gradnji.

"Mi znamo samo one informacije koje smo mogli pročitati na tabli. Nismo protiv gradnje u parku ali želimo javni natječaj, uključenost građana te da se očuvaju zelene površine. Po ovom prijedlogu čak 40% parka bilo bi pod umjetnim materijalima, poput plastike i kancerogene umjetne trave," rekli su iz inicijative.

Zanimljivo je kako se oko 16 sati u parku na Savici pojavila policijska marica. Iz incijative su tada odlučili pozvati medije, a kada su stigle kamere, policijska se marica udaljila.

Uokolo po parku sada šeće samo jedan policajac.

"Naša borba je pozitivna i nema šanse da odustanemo!," poručila je Nevenka Trumbetaš - Bakić na press konferenciji.

"Policija nas može jedino silom odvesti, a takvo bi nasilje bilo protivno svim demokratskim procesima," završila je.

U parku Savica brojni građani trenutno stoje u redu kako bi se upisali u knjigu dežurstva za čuvanje parka u nadolazećim danima.

Tomislav Kristo / CROPIX

Tomislav Kristo / CROPIX

Tomislav Kristo / CROPIX

Savica

Čuvajmo naš park

Nevenka Trumbetaš - Bakić

Igor Kramarić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter