van kontrole

U ovom gradu situacija eskalira, polugoli muškarci mlate se na ulicama, drogiraju, seksaju i prostituiraju u kanalu. Policija im ne može stati na kraj


100posto
16.09.2019.12:50
U ovom gradu situacija eskalira, polugoli muškarci mlate se na ulicama, drogiraju, seksaju i prostituiraju u kanalu. Policija im ne može stati na kraj
iStock

sažeto

Situacija u sjevernom Manchesteru eskalira, a za sve su izgleda krivi rezovi proračuna za policiju 


100posto
16.09.2019.12:50

Kriminalci bez majci palicama se sukobljavaju na ulicama, konzumiraju droge na javnim mjestima usred bijela dana, a prostitucija kraj kanala uobičajena je stvar u kvartu Piccadilly Basin u sjevernom Manchesteru, mjestu s jednom od najvećih stopa kriminaliteta u čitavom Ujedinjenom Kraljevstvu.

Zgroženi stanovnici kvarta Piccadilly Basin opisuju kao 'hotspot za bande' i strahuju hodati po vlastitoj četvrti nakon što padne mrak. One koji se žale na buku i delinkventsko ponašanje, agresivna mančesterska mladež maltretira i zastrašuje pa u kvartu vlada opsadno stanje. 

Seks, droga i glasna glazba

Kvart koji se uglavnom sastoji od neosvijetljenih ulica i golemih parkirališta idealan je za dilanje, prostituciju i skrivanje od policije. Tulum uz seks, glasnu glazbu i konzumaciju svakojakih doga u Piccadilly Basinu traje od 0 do 24 što izluđuje lokalno stanovništvo.

Svakog dana stanovnici na ulicama gledaju drogirane beskućnike, a krvavi sukobi uličnih bandi postali su svakodnevica. Nije rijetkost da netko automobilom pregazi ukomiranog beskućnika koji drogiran leži na parkiralištu, a mračne uličice vrve narkomanima, seksualnim radnicima i njihovim mušterijama, javlja Manchester Evening News.

Piccadilly Basin nalazi se u najnerazvijenijem dijelu Manchestera, no zbog odlične lokacije prepoznat je kao područje potencijalnih investicija i ekonomskog rasta. Naravno, ako se situacija s kriminalnom smiri. U posljednjih 18 mjeseci iz kvarta dolaze zastrašujuće snimke i fotografije. Jedna od njih tako prikazuje dvojicu kako boksaju i žvaču balone s plinom smijavcem.

Za situaciju krivi rezovi u policiji 

Snimke dilanja droge su redovita stvar, a gradski vijećnik Laburističke stranke Sam Wheeler za eskalaciju situacije krivi rezove i štednju u policiji i popratnim službama. Od 2010. mančesterska je policija ostala bez 2.000 policajaca i 1.000 službenika. U istom periodu stopa kriminala se utrostručila. Regionalni ravnatelj policije smatra da je korelacija između rezanja budžeta i porasta kriminala očita, no gradske vlasti to poriču.

"Svaki dan tamo puše travu, tuku se i dilaju. nemaju što tražiti ovdje. kada im se jedna susjeda usprotivila, popeli su joj se na balkon i toliko je uplašili da danima nije izlazila iz stana. Sada ju je strah živjeti u vlastitom domu. Ovo što se događa utječe na kvalitetu života. neki dan su se beskućnici potukli ispred mog ulaza. Krvi je bilo posvuda", kazao je jedan susjed.

kriminal

Manchester

newsletter

Prijavite se na Newsletter